Türkiye
Giriş Tarihi : 02-06-2023 02:47

Gazeteci Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Gazeteci Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Türkiye'nin Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'deki özel bir hastanede 81 yaşında vefat etti.

Barlas'ın ölümü sevenlerini ve medya camiasını yasa boğdu. 

Meslek hayatı boyunca birçok gazete ve dergide köşe yazarlığı ve yöneticilik yapan Barlas, son olarak Sabah Gazetesi'nin başyazarı olarak görev yapıyordu.

BARLAS İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Mehmet Barlas'ın 81 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından birçok siyasi taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Mehmet Barlas için başsağlığı diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun." ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın duayen isimlerinden Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve Turkuaz Medya grubuna taziyelerimi sunuyor ve sabırlar diliyorum" dedi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’ın vefatını teessürle öğrendim. Merhum Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Sabah Gazetesi camiasına başsağlığı, sabır diliyorum. Rabbim, merhameti, mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında "Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mehmet Barlas, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, okurlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sayın Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin... Değerli ailesine ve Turkuaz Medya grubuna başsağlığı diliyoruz" açıklamalarında bulundu.

MEHMET BARLAS KİMDİR?

Ankara'da 1942 yılında doğan Mehmet Barlas, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe henüz öğrenciyken babasının Son Havadis'inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le birlikte adım attı.

İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. Barlas 2000 tarihli "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları" (2000) ve 2001 tarihli "Türkiye Üzerine Pazarlıklar" kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. Aldığı bakanlık teklifini siyasetçi değil, gazeteci olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte "Yorum Farkı" adında bir program hazırlayıp sundu. NTV ve NTV Radyo'da Oğuz Haksever ile "Makam Farkı" adlı programı yapan Barlas, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesiydi.

Eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğlu olan Mehmet Barlas 1968'den beri Canan Barlas'la evlidir. Barlas çiftinin bu evlilikten Cemil Barlas ve Ela Barlas adında iki çocuğu bulunmaktadır.

MEHMET BARLAS'IN ESERLERİ

Sosyo-politik Bir Gerçek Olarak Hocaefendi Sendromu

Rüzgar Gibi Geçti

Latife Hanım'ın Sırları ve Türk Sosyetesi, Birey Yayıncılık, İstanbul 2005

İş ve Siyaset Hayatında Kariyer Yapmak

Türkiye Üzerine Pazarlıklar

Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi, Birey Yayıncılık

Turgut Özal'ın Anıları, Sabah Kitapları

AdminAdmin