Ελληνικά
Giriş Tarihi : 19-12-2023 10:48

Είναι επίσημο: Τέλος όλα τα πιστοποιητικά ακόμη και τα ψηφιακά του gov.gr

Είναι επίσημο: Τέλος όλα τα πιστοποιητικά ακόμη και τα ψηφιακά του gov.gr

Την κατάργηση έκδοσης των πιστοποιητικών ακόμη και των ψηφιακών όπου είναι δυνατόν φέρνει το 2024, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η ΕΡΤ, καθώς η διασύνδεση των συστημάτων του Δημοσίου κάνει εφικτή την πρόσβαση υπηρεσιών και φορέων σε συγκεκριμένα στοιχεία μόνο με την έγκριση του πολίτη.

Τα στοιχεία μας υπάρχουν αποθηκευμένα με ασφάλεια στις βάσεις των δεδομένων του Ελληνικού δημοσίου, αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας παράλληλα πως αν θέλει κάποιος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας κάτι από εμάς γιατί εμείς αιτηθήκαμε κάτι, τα στοιχεία αυτά θα μπορεί να τα παίρνει με την έγκρισή μας, χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσουμε ή να αποστείλουμε ακόμα και με email οποιοδήποτε δικαιολογητικό.

Οι διαδικασίες στο Ελληνικό δημόσιο θα απλοποιηθούν περεταίρω, η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα ολοκληρώθηκε. Αυτήν την εξαιρετική δουλειά που έγινε στο gov.gr θα την κάνουμε ακόμα πιο ψηφιακή, δηλώνει ο υπουργός. Τα συγκεκριμένα δεδομένα που κάποιος φορέας ζητά για συγκεκριμένη δουλειά που εμείς έχουμε αιτηθεί θα δίνονται απευθείας, χωρίς να μεσολαβεί η δημιουργία οποιουδήποτε πιστοποιητικού είτε σε έγχαρτη μορφή είτε σε ψηφιακή μορφή.

techmaniacs.gr

LMLM

LM