Batı Trakya
Giriş Tarihi : 06-02-2024 12:17

Gümülcine'de göz altına alınan öğrenciler serbest.

Gümülcine'de göz altına alınan öğrenciler serbest.

Gümülcine'de Trakya Dimokritos Üniveritesi Hukuk Fakültesi binasında düzenlenen eylemde gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı.

Gümülcine'de 5 Şubat Pazartesi günü öğle saatlerinde Trakya Dimokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesi binasında eylem düzenleyen öğrencilere polis müdahale etti.

Polisin mücahalesi sonucunda gösterilere katılan 18 öğrenciden 12'si tutuklanarak Gümülcine Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyete götürün öğrencilerin ifadeleri alındı. Tutuklu öğrencilerden 6'sı serbest bırakılırken diğerlerinin ise 6 Şubat Salı sabahı adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Polisin müdahalesiyle bazı öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren çok sayıda öğrenci dün akşam saatlerinde Gümülcine Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Öğrenciler sloganlar atarak gözaltı kararını gece geç saatlere kadar protesto etti.

Gözaltına alınanlara destek amacıyla emniyet müdürlüğü önünde toplanan kalabalığa Yunanistan'ın bir çok şehrinden olan öğrenciler de katıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gözaltında bulunan diğer 6 öğrenci de serbest bırakıldı.

Gümülcine Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin dün gözaltına alınması konusunda yaptığı açıklamada şunları belirtmişti.

"5 Şubat 2024 Pazartesi günü öğle saatlerinde, Trakya Demokritos Üniversitesi'ni, işgal eden bir grup insanı uzaklaştırmak amacıyla polis operasyonu düzenlendi.

Özellikle bir grup gencin Hukuk Fakültesi binasını işgal etmeye çalışması, çalışanların işe gelmesini ve yaklaşık 400 öğrencinin yazılı sınava gelmesini engellemesi üzerine Rektörlük yetkilileri polisten yardım istedi.

Doğu Makedonya ve Trakya Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerinin gerçekleştirdiği koordineli operasyonla şahısların uzaklaştırılması başarıyla tamamlandı.

Operasyonda 18 kişi gözaltına alınırken, işgal edilen yer Rektörlük yetkililerine devredildi. Gümülcine Emniyet Müdürlüğü tarafından ön soruşturma yürütülüyor."

LMLM

LM