ORTADOĞU
Giriş Tarihi : 23-12-2023 14:21

Hamas'tan BMGK’da alınan karara tepki

Hamas'tan BMGK’da alınan karara tepki

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) bugün yapılan oylamayla Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılması kararına ilişkin açıklama yapan Hamas, “yetersiz bir adım” değerlendirmesini yaptı.

23.12.2023 00:43Son Güncelleme: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) bölgeye insani yardımların ulaştırılmasına yönelik "ateşkessiz" karar tasarısı kabul edildi. Karar 13 ülkenin oyu ile kabul eidlirken gelişmenin ardından Hamas açıklama yaptı.

"KARAR ULUSLARARASI TOPLUMUN İRADESNİ HİÇE SAYMAKTADIR"

Konseyin ardından Hamas tarafından açıklama yapıldı. Alınan kararı “yetersiz bir adım” olarak eleştiren Hamas, ABD’yi “tasarının içini boşaltmaya yönelik çalışmakla” suçladı. Açıklamada, “Karar, İsrail’in savunmasız Filistin halkına yönelik saldırganlığını durdurma konusunda uluslararası toplumun ve BM Genel Kurulu’nun ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymaktadır” ifadeleri kullanıldı.

RUSYA: ABD OYUN OYNUYOR!

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise konseyin ardından yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarını engellemek için çaba sarf etmeyen ABD’yi “el altından oyun oynamakla” suçladı. Kararın, İsrail’in daha fazla Filistinliyi öldürmesi için verilen bir ruhsat olduğunu belirten Nebenzya, “Bu, konsey için trajik bir an, ilkesiz bir şantaj” dedi.

cnnturk

LMLM

LM