Türkiye
Giriş Tarihi : 15-12-2022 12:00

Hayır Lokması

Uzun yıllar öncesine dayanan lokma tatlısı 1400’lü yıllarda ilk kez Araplar tarafından kadı tatlısı olarak yapılmış ve bir süre sonra Osmanlı saray mutfağına ulaşmıştır.

Hayır Lokması

Hayır lokması dağıtımı uzun yıllara dayanan bir gelenektir. Bu geleneğin devamı olarak firmamız en iyi ve kaliteli olan lokmaları yapmaktadır.

Hayır lokması dağıtmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir firma olarak en iyi hizmeti sunmaya özen göstermekteyiz. Bu bakımdan da seyyar araba ile istenilen yere istenilen miktarda lokma dağıtımı gerçekleştirmekte ve sizlere en iyi hizmet kalitesini garanti etmekteyiz. Steril ve de oldukça temiz olan üretimimiz ile sizlere en iyi lokma lezzetini sunmaktayız.

En İyi Lokmacı

İstanbul’da yaşayıp da en iyi lokmacı arayışında olanlar için firmamız ilk sıralarda gelmektedir. Bu şehirde aslında pek çok lokmacı firması yer almaktadır. Ancak hem güvenilir hem de kaliteli ve lezzetli bir lokma yemek isteyenlerin durağı bizim firmamızdan geçmektedir. Bu açıdan da oldukça sık tercih edilen bir lokmacı firmasıyız. İstanbul’daki her ilçeden sipariş verebilirsiniz. Sadece bir telefon yardımıyla bize kolayca ulaşabilirsiniz. Hızlı ve de pratik bir şekilde sizlere hizmetimizi sunmaktayız.

Lokmanın Tarihi

Uzun yıllar öncesine dayanan lokmanın tarihi bir rivayete göre 1400’lü yıllarda ilk kez Araplar tarafından kadı tatlısı olarak yapılmış ve de bir süre sonra Osmanlı saray mutfağına ulaşmıştır. Bu tatlının saray mutfağında saray tatlısı adını alarak yapılmaya ve sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır. Hayır lokması döktürme adeti de o zamana dayanan bir adet olarak günümüze kadar gelmiş ve de günümüzde de devam ettirilen bir gelenektir. Bu bakımdan hayır lokması döktürmek isteyenler firmamız ile irtibata geçerek sipariş verebilirler. Seyyar araba ile istenilen bölgede istenilen miktarda hayır lokması dağıtımı yapılmaktadır. Uygun fiyatlandırmadan sizlere yardımcı olmaktayız. Hayır lokması fiyatı bakımından da en iyi fiyat kalitesine sahip olmaktayız.

Lokmanın Tarifi

Lokma tarifi için oldukça kolay ve pratik malzemeler gerekmektedir. Evde kolayca bulunan malzemelerden oluşan lokma yapımı el becerisi gerektirmektedir. Un, tuz, su ve maya malzemelerinin bir araya gelmesiyle kolay yoldan yumuşak kıvamda elde edilen bu tatlının hamuruyla tatlının yapılması için ilk kısım tamamlanmış olmaktadır. Bu bakımdan devam edilmesi gereken nokta sıvıyağı iyice kızdırmak olacaktır. Sonrada bu hamurdan yuvarlak şekilde ve orta büyüklükte parçalar atarak yağda kızarmasını sağlamak gerekmektedir. Sonrasında ise, kıvamı tam olacak şekilde ayarlanarak bir şerbet elde edilmeli ve de bu şerbet içinde yapılan lokma tatlıları şerbeti iyice çekene kadar bekletilmelidir. Ardından servise hazır olan lokma tatlılarınıza isteğe bağlı olarak tarçın serperek servis de edebilirsiniz. Gezici lokmacı firması olarak da hizmet vermekte olan firmamızdan da istediğiniz zaman sadece bir telefon yardımı ile sipariş verebilir ve de tatlı yeme keyfini en iyi lokmacı firmasından alarak giderebilirsiniz. Aynı zamanda hayır lokması, kına lokması, sünnet düğünü lokması ve aynı zamanda da açılış lokması siparişi almaktayız.

 

Türkiye genelindeki tüm lokmacı ustalarını tek adreste bulabilirsiniz.

 

LMLM

LM