SPOR
Giriş Tarihi : 16-05-2023 22:56

İCARDİ KONUŞTU: İstanbulspor-Galatasaray 0-2

İCARDİ KONUŞTU: İstanbulspor-Galatasaray  0-2

Türkiye'de Süper Lig lideri Galatasaray, 34. haftada İstanbulspor deplasmanına çıktı. Başakşehir'i mağlup ederek 2 maç sonra 3 puan alan ve farkı 5'e çıkaran Aslan'da moraller düzelmişti. Sarı-Kırmızılılar, üç hafta önce Fenerbahçe karşısında büyük bir sürprize imza atarak zorlu randevudan 1 puan koparan Sarı-Siyahlılar karşısında maça baskılı başladı.

Art arda ataklar yapıldı, 12'de Milot Rashica direğe takıldı, ardından maçta biraz tempo düştü. Ancak ilk yarının son anları nefes kesti. 45+11'de Mauro Icardi, Başakşehir maçında olduğu gibi penaltıda sahneye çıktı, Cim Bom'u 1-0 öne geçirdi. 45+14'te de Arjantinli süperstar bir kez daha kaleci Jenssen'i avlasa da bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

İlk yarıda rakip ceza alanına 31 kez girerek bu sezon bir deplasman maçında bu alanda en yüksek sayıya ulaşan Galatasaray ikinci yarıda kontrolü elinde tuttu. 69'da oyuna giren Nicolo Zaniolo, 75'te Mehmet Yeşil'e yaptığı faul sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kerem'in pasında 87'de çok net pozisyonu harcayan Icardi iki dakika sonra yine Kerem'in pasını bu kez asiste çevirdi, karşı karşıya Jenssen'i mağlup ederek maçın skorunu belirledi: 0-2.

Bu dakikanın ardından mücadeleden başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray kritik İstanbulspor engelini de Arjantinli süperstarıyla kayıpsız geçti. Böylece puanını 76'ya yükselten Sarı-Kırmızılılar maç fazlasıyla bitime 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 8 puan önüne geçti.

Sarı-Lacivertliler perşembe günü Trabzonspor ile kozlarını paylaşacak.

AdminAdmin