Batı Trakya
Giriş Tarihi : 23-02-2023 12:03   Güncelleme : 23-02-2023 12:19

İskeçe hastanesi için şehir meydanında protesto gösterisi.

İskeçe hastanesi için şehir meydanında protesto gösterisi.

İskeçe Devlet Hastanesi’nin sağlık ocağına dönüştürülmesi söylentilerine karşı, İskeçeliler Salı günü (21/02/2023) büyük tepki göstererek bir ağızdan HAYIR dedi.

Uzun zamandır, uzman doktor ve personel eksikliği nedeniyle bütün birimlerde tam hizmet veremeyen İskeçe Devlet Hastanesi’nin sağlık ocağına dönüştürüleceği söylentilerine karşı, protesto yürüyüşü düzenlendi. 

İskeçe Devlet Hastanesi çalışanlarının organeze ettiği protesto yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. 

İşçi ve memur sendikalarının da destek verdiği protesto yürüyüşüne, bazı siyasetçiler bizzat katıldı. 

İskeçe şehir meydanında toplanan kalabalık, organizasyon komitesi ve siyasetçilerin konuşmalarını dinledi. Kalabalık hep bir ağızdan İskeçe Devlet Hastanesi’nin sağlık ocağına dönüştürülmesine HAYIR dedi. 

Hastanenin tam hizmet verememesi konusunun sadece uzman doktor ve çalışanların sorunu olmadığı vurgulanan mitingde, “Hastane bütün İskeçelilerindir. Bu ciddi olay bütün İskeçe halkını ilgilendirmektedir. Bu mücadeleye herkes destek vermeli ve bu mücadele aralıksız bir şekilde devam etmelidir.” şeklinde mesajlar verildi. 

Yapılan konuşmalardan sonra kalabalık yürüyüşe geçti. Sorunsuz bir şekilde tamamlanan yürüyüşten sonra kalabalık dağıldı. 

Sendikalar, benzeri protestoların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini açıkladı. 

LMLM

LM