Batı Trakya
Giriş Tarihi : 22-02-2023 12:02

İskeçe'de kuru Çay (Kosinthos) ıslah ediliyor

İskeçe'de kuru Çay (Kosinthos) ıslah ediliyor

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı, İskeçe Çayı’nın (Kosinthos) ıslahı için hazırladığı projenin ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı.

Toplam 7,5 milyon euroluk ıslah projesi, yapılan indirmlerle 5,5 milyon euroya mal olacak. Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ve Kokkinos ATEE şirketi sahibi Kostandinos Kokkinos arasında imzalar atıldı. 

İskeçe’yi ve özellikle Boyacılar bölgesini olası bir sel felaketine karşı koruyacak olan projenin imza töreni İskeçe Eyalet Başkan Yardımcılığı ofisinde gerçekleşti. 

İmza törenine İskeçe Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Kurtidis ve İskeçeli il meclis üyeleri de katıldı. 

Islah projesi, Boyacılar’dan başlayıp Polisitos’a kadar olan 3 kilometrelik alanı kapsıyor. Bu alanda nehir yatağının tabanı 50 metre, kıyıları ise 6 metre yükseklikte ve 9 metre genişlikte olacak. Nehrin etrafı taş duvarla örülecek. Aynı zamanda nehrin kuzey kıyısı boyunca 3 kilometrelik duvar inşaa edilecek. 

Proje ile Boyacılar (Vafeika), Kozlar (Pigadia), Polisitos ve Sidini yerleşim birimleri ile bu bölgede bulunan ekili arazilerin olası sellere karşı korunması amaçlanıyor. 

LMLM

LM