Avrupa
Giriş Tarihi : 24-02-2024 10:31

İspanya'da 14 katlı binada çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti

İspanya'da 14 katlı binada çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti

Yangında aralarında 6 itfaiyeci ve 1 çocuğun da bulunduğu 15 kişi yaralandı fakat sağlık ekipleri yaralıların hayati tehlikesi olmadığını bildirdi

İspanya'nın Valensiya kentinde birbirine bağlı iki apartman bloğunda çıkan yangın sonrasında en az dört kişinin öldüğü ve 15 kadar kişinin de kaybolduğunu bildirildi.

14 katlı bir bloğu saran yangın bitişikteki binaya da sıçradı. Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin balkonlardan insanları kurtardığı görüldü.

Uzmanlar, binadaki yüksek derecede yanıcı kaplamanın yangının hızla yayılmasını sağladığını belirtti.

El Pais gazetesine göre, binada 138 daire ve 450 sakin bulunuyor.

Yangında aralarında 6 itfaiyeci ve 1 çocuğun da bulunduğu 15 kişi yaralandı fakat sağlık ekipleri yaralıların hayati tehlikesi olmadığını bildirdi.

Valensiya Belediye Başkanı María José Catalá, yetkililerin hâlâ dokuz ila 15 kişinin yerini tespit etmeye çalıştığını söylerken, hükümetin bölgesel temsilcisi 14 kişinin yerinin bilinmediğini söyledi.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 20'den fazla itfaiye ekibi müdahale etti. 

2008 ve 2009 yıllarında inşa edilen binanın yapımında kullanılan malzemelerle ilgili soru işaretleri yükseldi. Valencia Endüstriyel Teknik Mühendisler Koleji başkan yardımcısı Esther Puchades, İspanyol haber ajansı EFE'ye daha önce binayı incelediğini ve dış cephesinde, yanıcı olması nedeniyle artık yaygın olarak kullanılmayan bir poliüretan malzeme bulunduğunu söyledi. 

İspanyol medyasına verdiği demeçte Puchades "Binanın bu kadar hızlı yanmasının nedeni bu tür kaplamalardı" ifadelerini kullandı.

2017 yılında Londra'daki Grenfell Tower binasında çıkan yangında dış kaplamada kullanılan malzeme yüzünden hızla binayı sarmış ve 72 kişinin ölümüne neden olmuştu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez sosyal medya hesabından "Valensiya'daki bir binada çıkan korkunç yangından dehşete düştüm... Etkilenen tüm insanlara dayanışmamı ve halihazırda konuşlanmış olan tüm acil durum personeline takdirlerimi iletmek istiyorum" yorumunu yaptı.

euronews

LMLM

LM