İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre depremin büyüklüğü 6,2.
İstanbul'da Çarşamba günü 12:49'da çevre illerde de hissedilen bir deprem meydana geldi.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre depremin büyüklüğü 6,2. AFAD depremin merkezinin ise İstanbul Silivri'nin 23 kilometre açığı olduğunu bildirdi.
Artçı depremler sürüyor
Depremin ardından 4,9 ve 4,2 büyüklüğünde artçılar geldi. Son olarak Büyükçekmece açıklarında TSİ 15.12'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Artçı depremlerin sürmesi bekleniyor. AFAD'dan ''Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin,'' uyarısı geldi. İstanbul Valiliği'nden de benzer bir uyarı geldi.
Deprem sonrasında internetin yavaşladığı ve bazı telefon operatörlerinin zaman zaman çekmediği gözlendi.
AFAD, akşam saatlerinde Deprem Bilim Kurulu Yerbilimleri Üyeleri'nin, Silivri (Marmara Denizi) Depremi’ne ilişkin değerlendirmelerini yayınladı.
İki sayfalık bilgilendirme notunda, yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda, 9,5 kilometre genişliğinde bir segmentin kırıldığı belirtildi. Fay üzendeki sağ yanal yer değiştirmenin 30 santimetre civarında olduğu vurgulandı.
Yerlikaya: Taramalara başlandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ekiplerin sahada taramalara başladığını bildirdi: "İstanbul Marmara Denizi Silivri’de 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
6,2'lik deprem öncesi 12:04'te aynı bölgede 4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Bu deprem sonrası yer bilimci Profesör Naci Görür, ''Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay, enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor,'' demişti.
Öte yandan, Sağlık Bakanlığı'nın X hesabı üzerinden yapılan açıklamada herhangi bir 'olumsuzluğun bildirilmediği' belirtildi.
"Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi ve hastanelerimize herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir."
euronews