DÜNYA
Giriş Tarihi : 27-09-2023 09:34

Menendez’in istifa çağrılarına yanıtı!

Menendez’in istifa çağrılarına yanıtı!

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan ABD’li Senatör Bob Menendez, hakkında yürütülen rüşvet soruşturmasına rağmen siyaseti bırakmayacağını söyledi.
Önde gelen Demokrat partililerden üst üste istifa çağrısı alan New Jersey Senatörü Menendez, “Hiçbir yere gitmiyorum” açıklamasında bulundu.
Küba asıllı senatör Menendez, istifa çağrılarının “Latin kökenli” olmasıyla ilgili olduğunu iddia etti, “Bazılarının bir Latin kökenliyi koltuğundan etmek için ne kadar hevesli olduğunu fark ettim. Son elli yıldır elde ettiğim başarının aynısıyla New Jersey halkı için savaşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
Menendez dünkü açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “30 yılı aşkın bir süredir, acil durumlar için ve ailemin (mal varlığına) Küba'da el konulmasıyla ilgili geçmişim nedeniyle sakladığım kişisel tasarruf hesabımdan binlerce dolar nakit para çektim. Şimdi bu eski moda görünebilir, ancak bunlar 30 yıl boyunca yasal olarak elde ettiğim gelire dayalı olarak kişisel tasarruf hesabımdan çekilen paralardı.”

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Dün yaptığı basın açıklamasında, evinde bulunan paraları kendi tasarruf hesabından çektiğini söyleyen Menendez, aklanacağına ve New Jersey’in kıdemli senatörü olmaya devam edeceğine inandığını belirtti.

cnnturk

LMLM

LM