Avrupa
Giriş Tarihi : 23-03-2023 14:04

Mesut Özil, 34 yaşında futbola veda etti

Mesut Özil, 34 yaşında futbola veda etti

Almanya’da doğan Türk asıllı Alman futbolcu, Schalke 04 altyapısından yetiştikten sonra Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal gibi Avrupa'nın dev kulüplerinde forma giydi.  

2021 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil beklentilerin çok uzağında kalınca önce kadro dışı bırakılmış ardından bu sezon başında Medipol Başakşehir’e transfer olmuştu. 

Sakatlıktan bir türlü kurtulamayan Mesut Özil, Başakşehir formasıyla bu sezon Süper Lig'de sadece  4 maçta,  70 dakika süre alabildi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Mesut Özil, “Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim. ”dedi.

Mesut Özil,  Real Madrid ile lig ve Kral Kupası şampiyonluğu yaşamış, Arsenal ile de 4 kez Federasyon Kupasını kazanmıştı.

Almanya Milli Takımı'yla da 92 kez sahaya çıkan ve 23 gol atan Özil, Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşmıştı.

LMLM

LM