Ελληνικά
Giriş Tarihi : 15-10-2023 19:25

Nίκη 2-0 της Ελλάδας στην Ιρλανδία

Nίκη 2-0 της Ελλάδας στην Ιρλανδία

Η ομάδα του Γουστάβο Πογιέτ αξιοποίησε με ιδανικό τρόπο το «δώρο» της Γαλλίας που νίκησε μέσα στο Άμστερνταμ την Ολλανδία και πλέον θέλει μόνο νίκη κόντρα στους «Οράνιε» την Δευτέρα

Με γκολ των Γιακουμάκη και Μασούρα η εθνική Ελλάδας πέρασε νικηφόρα από το «Αβίβα» του Δουβλίνου, επικρατώντας με 2-0 της Ιρλανδίας, και πλέον, μετά την νίκη της Γαλλίας στο Άμστερνταμ, θέλει την νίκη την Δευτέρα κόντρα στους «Οράνιε» για να κλειδώσει την πρόκρισή της σε τελική φάση Euro έπειτα από 12 χρόνια.

Παρά το ορμητικό ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι Ιρλανδοί βρέθηκαν σχετικά γρήγορα με την πλάτη στον τοίχο, καθώς στο 20' ο Γιακουμάκης με άπιαστη κεφαλιά σε σέντρα του Τσιμίκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαζούνου για το 0-1.

Η Ιρλανδία αντέδρασε, ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως το ημίχρονο βρήκε την Ελλάδα να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, με τον εκτελεστή του πρώτου να συμμετέχει αυτήν τη φορά στην δημιουργία του. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μάνταλος ξεκίνησε μια υποδειγματική αντεπίθεση για την ελληνική ομάδα, βρίσκοντας με βαθιά μπαλιά τον Γιακουμάκη. Αυτός στόπαρε με το στήθος και από αριστερά έκανε την σέντρα για τον Πέλκα που έστρωσε στον Μασούρα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Η πίεση των Ιρλανδών δεν είχε αποτέλεσμα και η ομάδα του Γουστάβο Πογιέτ φεύγει από το Δουβλίνο, έχοντας στις αποσκευές της τόσο τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης, όσο και το δώρο της εθνικής Γαλλίας που την στέλνει ένα βήμα από την πρόκριση. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν μέσα στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» της Ολλανδίας με 2-1, έχοντας μάλιστα σε μεγάλη μέρα τον Κιλιάν Εμπαπέ που σκόραρε δύο φορές και έφτασε τα 41 γκολ με το εθνόσημο, ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί. Με την έκτη τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πλέον έχει ήδη κλείσει εισιτήριο για τα τελικά του Euro.

Το ραντεβού της εθνικής Ελλάδας με την πρόκριση έχει κλείσει για το βράδυ της Δευτέρας στην "ΟΠΑΠ Arena" της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου η «γαλανόλευκη» με νίκη θα βρεθεί στο +6 από την Ολλανδία και μαζί αγκαλιά με την πρόκριση. Το ζητούμενο είναι η Ελλάδα σε αυτό το ραντεβού να είναι συνεπής...

euronews

LMLM

LM