ORTADOĞU
Giriş Tarihi : 22-01-2024 12:37

Netanyahu bir kez daha Filistin devletine karşı çıktığını dile getirdi!

Netanyahu bir kez daha Filistin devletine karşı çıktığını dile getirdi!

Filistin devletine giden yol İsrail hükümetince kabul edilmiyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin devletini kabul etmeyeceğini bir kez daha dile getirirken, kabinenin bakanları da aynı görüşü savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Filistin devletine önce İsrail devleti, Ürdün’ün batısındaki tüm topraklar üzerinde güvenlik kontrolüne sahip olmalıdır” bu sözlerle karşı çıktı.

Netanyahu, "Ürdün'ün batısındaki tüm topraklara hakim olacağız" ifadelerini kullanmıştı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada ifadelerin altı bir kez daha çizildi.

Ardından CNN International'ın bir haberinde Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'a sözlerinin ‘Filistin devletinin kurulma olasılığını dışlama’ anlamına gelmediğini ilettiğini duyurdu. Ancak Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada haber yalanlandı.

Netanyahu Filistin devletinin kurulmayacağına dair ilk kez bu kadar net konuştu ve “Bu gerekli bir koşuldur ve Filistin egemenliği fikriyle çelişmektedir. Ne yapalım? Bu gerçeği Amerikalı dostlarımıza söylüyorum ve İsrail’in güvenliğine zarar verecek bir gerçeği bize dayatma girişimini de durdurdum” ifadelerini kullandı.

Bir süredir bu yorumları ondan bekleyen kabinesinin aşırı sağcı bakanları da onu destekliyor.

Başbakana ilk destek enerji bakanı Eli Cohen'den geldi. Cohen açıklamasında, Filistin devletinin kurulmasının ülkesi için tehdit oluşturacağını savundu.

Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar’da bu karara şiddetle karşı çıkanlardan oldu. Zohar sosyal medya mesajında "Filistin devletinin kurulması asla el vermeyeceğiz" paylaşımı yaptı.

Netanyahu'ya ilk destek veren Başdanışmanı Mark Regev'den gelmişti. Regev, "En iyi ihtimalle bile Filistinlilerin bir devleti olmayacak" açıklaması yapmıştı.

cnn.gr

LMLM

LM