Türkiye
Giriş Tarihi : 21-08-2023 12:00

Orman yangınları nedeniyle İpsala Sınır Kapısı kapatıldı

Orman yangınları nedeniyle İpsala Sınır Kapısı kapatıldı

Edirne Valiliği, Yunanistan'da devam eden yangınlar nedeniyle İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yolları trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın noktalarında devam eden orman yangınları nedeniyle en az beş köy daha tahliye edildi. 

Dedeağaç kentinde dün çıkan yangın nedeniyle de önce sekiz köy boşaltıldı ardından da bölgede acil durum ilan edildi.

Kuvvetli rüzgarlar alevleri daha da arttırırken sivil savunma birimi yetkilileri pazartesi günü için başkent Atina ve ülkenin güneyindeki diğer bölgelerde "aşırı yangın riski" uyarısında bulundu.

Yangını söndürme çalışmaları karadan ve havadan devam ediyor ancak bölgede etkili şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

Dedeağaç yakınlarındaki yangına 16 yangın söndürme uçağı, gönüllüler ve yaklaşık 200 itfaiyeci müdahale ediyor.

Dedeağaç'ta dün başlayan yangın nedeniyle Güney Meriç bölgesinde binlerce dönüm çam ormanı kül olurken, 8 ev ve 2 kilise hasar gördü, 8 köy tedbir amacıyla boşaltıldı. 

Feres-Dedeağaç yolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Duman, Gümülcine, İskeçe ve kısmen Volos'a kadar ulaştı. 

Dedeağaç şehir merkezinde yetkililer, halka, yoğun dumandan etkilenmemeleri için pencerelerini kapatarak evlerinde kalma çağrısı yaptı.

İpsala Sınır Kapısı yangınlar nedeniyle kapatıldı

Öte yandan Edirne Valiliği, Yunanistan'da devam eden yangınlar nedeniyle İpsala Sınır Kapısı ile bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yolları trafiğe kapatıldığını bildirdi. 

Valiliğin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: 

Yunanistan'da devam eden yangınlar sebebiyle İpsala Sınır Kapımızla bağlantılı Yunanistan tarafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığı bilgisi alınmıştır. Bu nedenle İpsala Sınır Kapımızdan çıkışlar, ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur. Çıkış yapmak isteyen yolcularımızın mağduriyet yaşamaması için Kapıkule Sınır Kapısı ile diğer sınır kapılarını tercih etmesi önem arz etmektedir."

LMLM

LM