Avrupa
Giriş Tarihi : 22-10-2022 13:10

Prof. Vejdi Raşidov Bulgaristan Meclisi Başkanlığı görevine seçildi

 Prof. Vejdi Raşidov Bulgaristan Meclisi Başkanlığı görevine seçildi

Bulgaristan siyasetinden bir ilk yaşandı. Türk asıllı siyasetçi Prof. Vejdi Raşidov Bulgaristan Meclisi Başkanlığı görevine seçildi.


Bulgaristan siyasetinde bugün bir ilk yaşandı. Türk asıllı siyasetçi Prof. Vejdi Raşidov, Bulgaristan Meclisi Başkanlığı görevine seçildi.

Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB)-Demokratik Güçler Birliği (SDS) İttifakı Milletvekili olan ve 48. Dönem Meclis Başkanlığı görevine seçilen Prof. Vejdi Raşidov,, Bulgaristan'ın ünlü Heykeltraş'ı olmakla birlikte Batı Trakya'da da şarkıları sevilerek dinlenen merhume Türk sanatçısı Kadriye Latifovan'ın oğludur.

Yeni dönemde meclisi yönetecek başkanın seçilmesi için bugün mecliste yapılan oylamada hazır bulunan milletvekillerin 139'u Vejdi Raşidov’un Meclis Başkanlığına seçilmesi için evet oyu kullanırken, 73’ü hayır oyu kullandı. Toplantıya katılan 27 millervekili ise Raşidov'un başkanlığı konusunda çekimser oy kullandı.

Bulgaristan Meclisinin en yaşlı siyasetçisi olan 70 yaşındaki Türk asıllı Raşidov, 2009-2013 ve 2014-2017 yılları arasında Kültür Bakanlığı yapmıştı.

 

LMLM

LM