GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-03-2023 12:33

Sahurda bunları tüketin, aç kalmayın!

Sahurda bunları tüketin, aç kalmayın!

Sahurda hafif ve susatmayan besinler tercih edilmeli. Kızartılmış ve yağlı yiyecekler susmaya neden oluyor. Peki sahurda mutlaka tüketilmesi gereken yiyecekler neler? İşte yanıtı...
Lifli ve proteinli besinler tok tutucu özelliğe sahip. Sahurda zeytin, çorba ve süt gini besinler aç kalmanın vereceği durumları telafi eder. İşte tok tutan ve asla susatmayan 8 besin... Ramazan ayında tok tutan besinler araştırılıyor. İşte detaylar... Zeytin Zeytin sahurda yenmesi gereken yiyecekler arasında. Sindirim sistemine yardımcı olan zeytin, tok tutması ile de sahur sofralarının en gözde besinleri arasında bulunuyor. Sahurda birkaç tane zeytin tüketmeyi unutmayın.

ÇORBA
Tokluk hissinizi hemen sağlayacak, yaz sebzeleri ile hazırlanmış mercimek çorbası veya soğuk ayran aşı çorbası tavsiye edilen seçimler.

YUMURTA
Sahur zamanında vazgeçilmez besinlerden olan yumurta, tok tutan besinlerin başında geliyor. İster rafadan ister sahanda olsun ama sahurda mutlaka yumurta yemeye özen gösterin.


PEYNİR
Protein yönünden besleyici olan peynir, sahurda tok hissetmenizi sağlar. Sahurda iki dilim peynir yiyerek açlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

ÇÖREK OTU
Sağlıklı yağlar açısından zengin olan çörekotu, salata veya yoğurtla birlikte tok tutucu özelliğini gösteriyor. Çörekotu ayrıca mide sorunlarına da birebir.

ÇAVDAR EKMEĞİ
Çavdar ekmeği hem bağırsak dostu olması ile hem de tok tutması ile sahurda tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.

LMLM

LM