Türkiye
Giriş Tarihi : 23-11-2023 10:11   Güncelleme : 23-11-2023 17:37

Şimdiye kadar en büyük eylem olacak! 1000 tekne ile gazzeye gidiyorlar!

Şimdiye kadar en büyük eylem olacak! 1000 tekne ile gazzeye gidiyorlar!

İsrail’in Gazze’deki soykırım girişimine karşı büyük Akdeniz'de eylemi gerçekleşiyor.

Bin tekne ve 40 farklı ülkeden 4 bin 500 kişi İsrail zulmüne "dur" demek için Türkiye üzerinden Gazze'ye hareket edecek.

Eylemin Türkiye temsilcisi Volkan Okçu, "Herkesle helalleştim. Hedefimiz İsrail’e giden deniz ikmal hattını 1 hafta 10 gün devre dışı bırakmak" dedi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'yi ağır bombardımana tutan, çoğu çocuk ve kadın 13 binden fazla Filistinli'yi katleden İsrail'e dünya genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu arsız soykırım harekatına dur demek isteyen binlerce insan büyük bir sivil itaatsizlik eylemine hazırlanıyor

4 BİN 500 KİŞİLİK BARIŞ ORDUSU

Dünyanın birçok ülkesinden 1000 tekne Türkiye üzerinden Akdeniz'e geçerek Gazze'ye ulaşmak ve İsrail zulmünü protesto etmek için yola çıktı. 22 Kasım Çarşamba günü Türkiye’de olacak isyan filosunda 40 farklı ülkeden 4 bin 500 kişi yer alacak

Bugüne kadarki en büyük protesto eylemi niteliği taşıyan organizasyonun Türkiye ayağından sorumlu olan Volkan Okçu, denizden Filistinli mazlumlara kalkan olup onların çığlığını tüm dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

EN YOĞUN KATILIM RUSLARDAN

Türkiye Gazetesi'nden Yılmaz Bilgen'e konuşan Okçu, eylem hakkında detaylı bilgiler verirken hedeflerini anlattı. En yoğun katılımın Rusya’dan geldiğini, ikinci sırada İspanyolların yer aldığını belirten Okçu “Ruslar 313, İspanyollar 104 tekne ile geliyor. Türkiye’den 12 tekne sahibi katılacağını iletti. Bu sayının artmasını umuyoruz" dedi.

Uluslararası sularda İsrail’in eline herhangi bir koz vermeden, kurallara harfiyen uyarak ilerleyeceklerini belirten Okçu, "Önce Kıbrıs’a uğrayıp gerekli ikmalleri yapacağız. Kıbrıs sonrası rotamız İsrail’in Aştot Limanı olacak. Bu bir tepki ve İsrail’in insanlık dışı katliamına karşı sivil itaatsizlik eylemidir” dedi.

TEKNELERDE ÇAKI DAHİ OLMAYACAK

Eyleme dünyanın farklı ülkelerinden aile olarak katılanların da bulunduğunu belirten Okçu, "Bu kişiler arasında politikacı, iş adamı, yazar, hukukçu ve akademisyenler var. Bu noktada bizi bekleyen ciddi zorlukların bilincindeyiz. Ancak Siyonist rejimin ikinci bir Mavi Marmara çılgınlığına teşebbüs etme şansı yok gibi. Çünkü yatlar Amerikan, İngiliz, Lüksemburg, Rus, Alman, Polonya, İspanya ve daha birçok ülke bandıralı. Araçlarda tek bir çakı dahi olmayacak" ifadelerini kullandı.

AMAÇ, KATLİAM DESTEKÇİLERİNİ ENGELLEMEK

Uluslararası karasularında İsrail’in müdahale için hiçbir bahanesi olmadığını ifade eden Okçu, "Gazze karasularına girdiğimiz anda ise en fazla arama yapabilirler. Hedefimiz soykırıma destek amaçlı gelen tüm sivil gemilerle birlikte İsrail’e giden deniz ikmal hattını 1 hafta 10 gün devre dışı bırakmak. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kopmadan, dağılmadan bu kutlu seferden başarı ile çıkacağımıza inancım tam. Tüm bu eylemlerimizi de uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Tüm dünyanın dikkatini bir kez daha ve güçlü bir biçimde Gazze’ye çekeceğiz.

Bin tekne ile İsrail'e isyan seferi! Katliama 'dur' diyecekler

Rota tayininde Navionics sitemi ile hareket edeceklerini belirten Volkan Okçu ortak akılla eylemi başarıya ulaştıracaklarına inanıyor.

"HER TÜRLÜ İHTİMALE HAZIRIZ"

Gazze seferine ailesi ile birlikte katılacağını belirten ve resmî makamlarla gerekli görüşmeleri yaptığını dile getiren Volkan Okçu, “Herkesle helalleştim, sonuçta karşımızdaki güç İsrail” dedi.

Yolculukla ilgili tüm maliyet ve riskleri hesap ettiklerini de dile getiren Okçu, şuyle devam etti: "O sahada bin tekne çok ciddi bir yekun. İsrail, uluslararası sularda bizi engelleyemez. Böyle bir hakkı yok. İlk işi telsizle uyarmak. Sonrasında arama, çekme hakkı var. Ancak uyuşturucu, silah vs. araması yapabilir. Filistin karasularında ise bot ve gemilerle bizi kendi limanlarına çekmekten, para cezası işlemi uygulamaktan başka hiçbir yetkisi yok. Böylesine kapsamlı bir uluslararası barış filosuna karşı girişecekleri herhangi bir çılgınlığın bedelini çok ağır öderler. Biz, her türlü ihtimale hazırız. Topluluktaki arkadaşlarımızın çoğu da benden farklı düşünmüyor."

YAHUDİLER BİLE VAR ARAPLAR YOK

Öte yandan Gazze'ye tekneden duvar örecek filoda Siyonizm karşıtı Yahudiler de bulunuyor. Lüks teknelerin de yer alacağı eylem için Avrupa ve ABD’den gelen protestocuların ortalama 400 bin TL masraf ettiğini belirten Volkan Okçu “Teknelerde mürettebatla birlikte 6-8 kişi bulunuyor. Bu etkinliğe onlarca Türk yatının da katılmasını arzu ederdim. 15 civarında seyretmesinden üzüntü duyduk.”

Okçu, üzüldüğü bir diğer konunun ise onca Batılı ülkeden yoğun ilgisine rağmen Arap ülkelerinden hiçbir katılımın sağlanmaması olduğunu sözlerine ekledi.

tgrthaber.com.tr

LMLM

LM