Yunanistan
Giriş Tarihi : 16-11-2023 10:17

SİRİZA’da ayrılan ayrılana!!

SİRİZA’da ayrılan ayrılana!!

Eski bakan Nikos Toskas, Çarşamba günü yaptığı sosyal medya paylaşımında ana muhalefetteki SYRIZA partisinden ayrıldığını duyurdu.

Vatandaşların korunmasından sorumlu eski bakan Nikos Toskas, Çarşamba günü yaptığı sosyal medya paylaşımında ana muhalefetteki SYRIZA partisinden ayrıldığını duyurdu.

Toskas, muhalefet partisinin yeni liderini "Ekonomi oligarşisinin emirlerine uyum sağlamak, solun temel ilkelerinden ve halkın ihtiyaçlarından sapmakla" suçladı.

“Bu ülkenin tarihi, banka ofislerinde ya da çok uluslu şirket ofislerinde yazılı değildir.” diyen Toskas, "Bu ülkenin tarihi, fedakarlık, kan, alın teri ve emekle yazılmıştır.” ifdelerini kullandı

“Tarih imparatorlar çağına geri dönmez. Önümüzde mücadeleler dönemi bizi bekliyor. Bu yüzden partiden ayrılıyorum ve yoluma devam ediyorum.” Dedi.

Toskas, eski parti lideri ve eski başbakan Alexis Tsipras'a kendisine duyduğu güvenden ve verdiği görevlerden dolayı teşekkür etti.

Bunun yanı sıra;
 

SİRİZA’da milletvekilliği ve bakanlık yapmış akademisyen Aristidis Baltas, yeni başkan Stefanos Kasselakis ile yollarını ayırdığını “Efimerida ton Sindakton” gazetesinde yayımlanan yazısıyla duyurdu.

Eleştiri oklarını Kasselakis’e yönelten Baltas, geçen cumartesi günü parti Merkez Komitesinde yaptığı konuşma nedeniyle SİRİZA’nın yeni başkanını “aşırı bencillik”le suçladı.

“İstifa” kelimesini kullanmadığını belirten Baltas’ın, "SİRİZA’dan istifa etmiyorum, zira SİRİZA birkaç ay öncesine kadar tüm kusurlarıyla ortadaydı. SİRİZA’yı solcu karakterinden ’istifa ettiren’ Sayın Kasselakis’tir." ifadeleri dikkat çekti.
Baltas, “ayrılık” kelimesini de kullanmamasını, “Yenilikçi ve Radikal Sol’un çizgisinden ayrılmıyorum” sözleriyle açıkladı.

SYRIZA 2015-2019 yılları arasında ülkeyi yönetmiş, ardından seçimleri kaybetmiş ve parti içi tartışmalar başlamıştı. Alexis Tsipras’ın parti başkanlığından ayrılmasıyla parti içi tartışmalar bir çok kurucu üye, eski bakan ve parti kurmayının SYRIZA’dan ayrılmasına neden oldu.

LMLM

LM