Ελληνικά
Giriş Tarihi : 09-05-2023 12:45

Έρχεται το νέο taxisnet

Έρχεται το νέο taxisnet

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητα των πολιτών. Έξυπνα εργαλεία ενσωματώνονται στο taxisnet.

Αναμένεται δε να κυριαρχήσει σε τρεις σημαντικούς τομείς όπως είναι η φορολογία, η Διαύγεια και η απόδοση ιθαγένειας.

Το νέο taxisnet

Στο taxis δρομολογείται πλέον η εκτεταμένη αναβάθμιση των τριών πληροφοριακών συστημάτων φορολογίας και ο επιχειρησιακός εκσυγχρονισμός της ΑΑΔΕ, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Το νέο taxis θα ενσωματώσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και Data Mining για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι μόνο.

Για παράδειγμα η τεχνητή νοημοσύνη θα παρε΄χει τη δυνατότητα στις φορολογικές αρχές να εντοπίζουν αμέσως ποιες φορολογικές δηλώσεις είναι αληθείς και ποιες ψευδείς ή ακόμα και να ελέγχουν έξυπνα τις κινήσεις των φορολογούμένων σε σχέση με την ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων.

Ειιδκότερα το σύστημα υα έχει τη δυνατότητα να αντλεί δεδομένα παό μία τεράστια δεξαμενή πληροφοριών και στοιχείων για τα εισοδήματα, την ακίνητη και κινητή περιθουσία, τις δαπάνες, τις συναλλαγές και τις τραπεζικές κινήσεις.

Θα ανιχνεύονται σε πραγματικό χρόνο ύποπτα περιστατικά φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου ενώ οι φορολογούμενοι θα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη συμπεριφορά τους, όπως «στρατηγικός κακοπληρωτής» , «πιθανότητα φοροδιαφυγής».

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει ήδη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με στόχο να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών, απλοποιώντας την διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Οι πολίτες θα μπορόυν να βλέπουν το φορολογικό τους προφίλ να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις.

Η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο.

Ο επαγγελματίας θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις ημερομηνίες υποβολής ΦΠΑ και υπονθύμισης για πληρβμή του.

Το ίδιο θα γίνεται και με τον ΕΝΦΙΑ.

Γρήγορη απόδοηση ιθαγένειας

Με το νέο πληροφοριακό σύστημα που θα ξεκινήσει μέσα στο 2023 οι αιτούντες ελληνικής ιθαγένειας πλέον θα ταυτοποιούνται και θα καταθέτουν την αότησή τους μέσω gov.gr με στόχο την όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία του αιτούντος.

Η νέα Διαύγεια

Το έργο για τη Διαύγεια της επόμενης δεκαετίας θα αξοιοποιεί πλέον τα δεδοομένα και όχι τα έγγραφα που είναι σε μορφή pdf, καθώς και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης σε συμφωνία με το GDPR, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνεις και της προσβασιμότητας των πολιτών.

Η μετατροπή των εγγράφων από pdf σε απλά δεδομένα θα επιτρέπει την αυτόματη επεξεργασία τους και θα βελτιώσει την αναζήτησή τους στη Διαύγεια, παρέχοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να αντλεί εύκολα και γρήγορα συγκεντρωτικά στοιχεία.dikaiologitika

LMLM

LM