DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-06-2023 04:01

Titanik enkazı için okyanusa dalan Titan denizaltısındaki beş kişi hayatını kaybetti

Titanik enkazı için okyanusa dalan Titan denizaltısındaki beş kişi hayatını kaybetti

Kuzey Atlantik'te kaybolan Titan denizaltısındaki beş kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titan'dakilerin denizaltıdaki basınç kaybından kaynaklanan patlama sonucu hayatını kaybettiklerini duyurdu.

Yetkililer, bulunan denizaltı parçalarının, "feci bir patlama" sonucu ortaya çıktığını belirtti ve kazanın Titanik enkazının uç tarafından 478 metre uzakta gerçekleştiği vurgulandı.

Sahil Güvenlik'ten Tuğamiral John Mauger, Titan'a dair bulunan parçalardan bu sonuca ulaştıklarını açıkladı.

ABD Donanması'ndan bir yetkili de Titan ile bağlantının kesilmesinden hemen sonra ortaya çıktığını tespit ettikleri seslerin de buna işaret ettiğini açıkladı.

Ancak bunun kesin olmasından emin olunamadığı için arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Titan'dan Pazar sabahından bu yana haber alınamıyordu. O günden bu yana geniş kapsamlı bir arama ve kurtarma çalışması sürdürülüyordu.

Denizaltının sahibi olan şirketin başkanı Sean Leet, Titan'ın ortadan kaybolmasından bu yana ilk kez açıklama yapmış ve denizaltıdaki beş kişinin sağ olarak bulunmasını umduklarını söylemişti.

Arama çalışmaları denizaltının kalan parçalarının bulunması için sürüyor.

Titan'da, uluslararası bilimsel keşifler düzenleyen Explorers Club üyesi Paul-Henry Nargeolet ve Hamish Harding de bulunuyor.

Denizaltıda ayrıca iş insanı Şehzade Davud ve oğlu Süleyman da vardı. Denizaltıyı işleten OceanGate şirketinin sahibi ve CEO'su Stockton Rush da araçtaydı.bbc

AdminAdmin