SPOR
Giriş Tarihi : 05-11-2023 18:01

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Kim bu operasyonu yapan sahtekârlar?

"Artık bu terbiyesizliğin, ahlaksızlığın bitmesi lazım. VAR'da oturan arkadaş (Mete Kalkavan) bundan sonra Türkiye'de hakemlik yapabilecek mi merak ediyorum"

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Kim bu operasyonu yapan sahtekârlar?

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Fenerbahçe karşısında alınan 3-2'lik galibiyetin ardından hakemlere dikkat çekerek, "Kim bu operasyonu yapan sahtekârlar. Artık federasyonun bu işe dur demesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ülker Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ertuğrul Doğan, Fenerbahçe Yönetimi'ne kendilerini çok iyi misafir ettikleri için teşekkür etti.

Kendilerinin de Trabzon'da Fenerbahçe Yönetimi'ni en iyi şekilde konuk edeceklerini dile getiren Doğan, "Bu durum bizim için çok önemli ve değerliydi." ifadelerini kullandı.

Hem Trabzonspor'un hem de Fenerbahçe'nin 90 dakika çok iyi mücadele ettiğini vurgulayan Doğan, maçta alınan hakem kararlarına dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Türk futbolunda inanılmaz işler oluyor, inanılmaz VAR kararları oluyor. Ben bu tarz konuşmak istemiyorum ama bazı şeyleri zorluyorlar. Biz Trabzonlular o kadar zorlanacak insanlar değiliz. Artık bu terbiyesizliğin, ahlaksızlığın bitmesi lazım. VAR'da oturan arkadaş (Mete Kalkavan) bundan sonra Türkiye'de hakemlik yapabilecek mi merak ediyorum. Eğer yapacaksa bunu kimin onayıyla yapacak bunu da merak ediyorum. Federasyon önce bir şey diyor, sonra başka bir şey diyor."

"Nasıl insanlarsınız, hiç mi utanma duygunuz yok?"

Pendikspor karşılaşmasına da değinerek sözlerine devam eden Doğan, şunları söyledi:

"Pendikspor maçında da hakem sahtekârlığı oldu. Hakem sahtekârlığı diyorum. Saha kenarına gelen hakem "Ben gözümle gördüm, dirsek attı." diyor ve gördüğünü söylüyor. Pozisyonda dirsek yok. Biz bu hakemlere güveniyoruz. Bu dediklerim sadece bizim için değil, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş için de geçerli. Kimse bunları sahada istemiyor. Kimse, kimsenin hakkının yenmesini istemiyor. Ben hakkım olmayan bir şey istemiyorum. Kim bu operasyonu yapan sahtekârlar. Artık federasyonun bu işe dur demesi gerekiyor. Kontrolü tekrar sağlamak istiyorlarsa bu işi kesecekler. Bu kadar olmaz. Sen neye bakıyorsun VAR'da da ne görüyorsun? Nasıl insanlarsınız, hiç mi utanma duygunuz yok? Bu kadar ahlaksızlık olabilir mi? Bu kadar insanın emeği var. Bugün bizim, yarın Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın başına geliyor bunlar. Bu gerçekten olmaz. Belli ki birileri bu maçla ilgili bir senaryo yazmış, bu senaryo gerçek olmadı, artık başka maçlara kendilerini zorlarlar. Bazı şeyleri söylemek istemiyorum. Federasyon bu işin önlemini almazsa, hayatlarında görmedikleri tepkiyi bizden görürler."

"Evinize gittiğinizde nasıl oturuyorsunuz çoluğunuzun çocuğunuzun yanında?"

Türkiye'deki durumu Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarında konuştuklarını da belirten Ertuğrul Doğan, "Bütün kulüplerin aynı sıkıntıları var. Ali bey de, diğer başkanlar da aynı şeyi söylüyor. Bu kadar teknoloji gelmiş, VAR'da neye bakıyorsun sen ya? Tekrar ediyorum, bizim için konuşmuyorum. Bugün benim, yarın başkasının başına geliyor. Kimse güzellik istemiyor. Adam gibi maç yönetin. VAR'ın başında pozisyonun tekrarını görüyorsun, bize başka bir şey çalıyorsun, Fenerbahçe'ye başka. İnanılmaz bir sahtekârlık var işin içinde. Bu düzenin tam anlamıyla değişmesi gerekiyor yoksa çok farklı kaoslarla karşı karşıya kalırız. Güzel kelimeler kullanmak istiyorum, yarın gencecik insanlar bizim yüzümüzden karşı karşıya gelmesin." açıklamalarında bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un "Bu standartsızlığın dibine ineceğiz." açıklamalarına da değinen Doğan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sonuna kadar yanındayız. Herkes muzdarip. İnsanın aklı almıyor. Sen bunları niye yapıyorsun. Kimsin sen ya? Oturmuşsun VAR'ın başında bir şeyin kaderini değiştiriyorsun, sana bu hakkı kim veriyor? Evinize gittiğinizde nasıl oturuyorsunuz çoluğunuzun çocuğunuzun yanında? Hiç mi insanlığın yok. Sizin hiç mi arkadaşınız dostunuz yok?"

AdminAdmin