Türkiye
Giriş Tarihi : 01-10-2023 16:52

Türkiye'nin başkenti ANKARA'da, İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis yaralandı

Türkiye'nin başkenti ANKARA'da, İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis yaralandı

Ankara’da TBMM'nin yeni yasama yılı için açılışına saatler kala, İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bombalı saldırı düzenlendi.

2 saldırgandan biri üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi, diğeri güvenlik güçlerince öldürüldü.

Saldırıda 2 polis yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Bu sabah, emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya daha sonra, yaralanan polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de erişim engeli ve yayın yasağı kararı aldı.

Bakan Yerlikaya yayın yasağını hatırlatarak sosyal medya kullanıcılarını uyardı; soruşturma açıldığını başlatıldığını belirterek, “Sosyal medya hesaplarından bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırı nedeniyle, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla aradı. Saldırı ve yaralı güvenlik güçlerinin sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın geniş çaplı şekilde sürdürüleceğini söyledi, "Bu saldırılar Türkiye'nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

Saldırıyla ilgili neler biliniyor?

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün edindiği bilgiye göre, saat 09.30 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan gri renkli bir araçtaki iki kişi, İçişleri Bakanlığı ana nizamiye girişi önünde durdu.

Araç içerisinden çıkan bir kişi zırhlı nöbet kulübesine roketli saldırıda bulundu, patlama akabinde araçtan inen diğer kişi ise nizamiye girişinde bulunan personele uzun namlulu tüfek ile ateş açtı.

Bu saldırı esnasında bir polis memuru sol göğsünden yaralandı. Her iki bacağına şarapnel parçaları isabet eden polis memuru, hastaneye sevkinin ardından entübe edildi.

Diğer polis memuru da, patlamanın etkisiyle sol göz altından ve her iki bacağından şarapnel parçalarıyla yaralandı.

Roketli saldırıyı düzenleyen kişi ana nizamiye tarafından koşarak yerleşke içerisine girdi ve A1 blok önünde iki polis memuru tarafından vurularak öldürüldü. Uzun namlulu tüfekle saldırı düzenleyen kişi ise Atatürk Bulvarı Nizamiye girişinde üzerindeki patlayıcıyı ateşledi.

DHA, bombalı saldırıda kullanılan ticari aracın Kayseri'nin Develi ilçesinde gasp edildiğini bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, saldırı sonrası "kontrollü patlatılacak" şüpheli paketler nedeniyle halkı paniğe kapılmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kasteden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılı için TSİ 14.00'te toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in yeni açılış yılında yaptığı konuşmada Ankara'daki saldırıya da değindi.

Erdoğan, "Bu sabah, emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır" dedi.

Erdoğan, "Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kasteden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır, asla da ulaşamayacaktır” diye konuştu.

Meclis Başkanı Kurtulmuş: Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da açılış konuşmasında, "Bu terör saldırıları sadece o saldırıyı yapan birkaç kişiden ya da bu saldırının arkasında görünür ya da görünmez örgütlerden ibaret değildir. Terör saldırılarının arkasında onlara silah desteği veren lojistik destek veren siyasi destek veren birtakım güçlerin olduğunu gayet iyi biliyoruz" dedi.

Saldırı sonrası TBMM'de güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Meclis yerleşkesine girişlerde kontroller artırılırken, araç girişlerine de sınırlama getirildi.

Siyasi partilerin liderlerinden saldırı sonrası arka arkaya geçmiş olsun mesajları geldi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da, bugün parti kurmaylarıyla birlikte Meclis’te yaptığı basın açıklamasında, “Bu saldırıyı kabul edilemez buluyoruz” dedi.

AdminAdmin