Yunanistan
Giriş Tarihi : 25-12-2023 12:37   Güncelleme : 25-12-2023 12:50

Vassilis Karras öldü

Koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldığı son günlerde yoğun bakımdaydı

Vassilis Karras öldü

Şarkıcı Vassilis Karras 70 yaşında hayata veda etti.

Vassilis Karras, kanserle mücadele ettiği Selanik'teki Diavalkaniko Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada 24 Aralık Pazar günü saat 17:00 cıvarında "hayata veda etti".

Vassilis Karras Kavala, Kokkinohori'de doğdu ve Damianos ve Anastasia adında iki kardeşi vardı. 10 yaşındayken ailesiyle birlikte Selanik'e taşındı. 1969 yılında, 16 yaşındayken, Selanik Evosmos'taki "Prosfigas" gece kulübünde ilk defa sahneye çıktı. Şarkı söylemenin yanında ikinci büyük aşkı olan araba tamircisi olarak çalışıyordu.

Profesyonel kariyerine Selanik'te başladı. 

Albümleri altın ve platin plak kazanırken, en büyük ticari başarısı söz ve müziği Michalis Rakintzis'e ait olan ve 180.000'den fazla satan "Me Ehis Kani Aliti" albümü oldu.

Son nefesini 70 yaşında veren büyük halk sanatçısı Vassilis Karras'ın cenaze töreni memleketi Kavala'daki Kokkinochori'de yapılacak.

Open TV kanalının bildirdiğine göre, memleketinde büyük işler yapmış ve memleketini çok sevmiş olan şarkıcının son arzusuydu.

Vassilis Karras 12 Kasım 1953'te Kavala, Kokkinohori'de zanaatkâr bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Asıl adı Vassilios Kesoglidis olan Karras, boğuk sesiyle silinmez bir müzikal iz bırakan kendi kuşağının en önemli halk şarkıcılarından biriydi.

LMLM

LM