Bakan Soylu duyurdu: Depremlerde can kaybı 47 bin 932'ye yükseldi

Türkiye - 11-03-2023 13:42 1061 kez okundu.

Bakan Soylu duyurdu: Depremlerde can kaybı 47 bin 932'ye yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi. Bunların 6 bin 275'i yabancı uyruklu" dedi.
10.03.2023 17:58 Son Güncelleme: 10.03.2023 21:25

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantı düzenledi. Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, sabah Adıyaman'da bir toplantı yaptıklarını belirterek, "Şimdi de Malatya'dayız. Valimiz, koordinatör valilerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla bir değerlendirme toplantısı ortaya koyduk. Hem geldiğimiz süreci değerlendirdik hem de atacağımız adımları yeniden hep birlikte masaya yatırmış olduk" diye konuştu.

'1619 KİŞİNİN DE KİMLİĞİ TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Haber devam ediyorHaberin devamı
Şu ana kadar 42 konteyner kentin altyapısının tamamlandığını belirten Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"209 konteyner kente toplam 108 bin konteyner yerleştirilecek. Şu ana kadar 15 bin 809 konteyner kuruldu kurulumlar hala devam ediyor. Malatya’da ise 3 bin 247 konteyner kuruldu ve ailelerin önemli bir bölümü yerleştirildi. Buradan vatandaşlarımıza bir bilgi vermek istiyorum, bu yerleştirilmeler öncelikle depremde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarıyla başlıyor, hemen ardından şehit aileleri ve gazi yakınları aynı zamanda hasta yaşlı engelli ve sosyal yardımlaşma vakıflardan yardım alanlar yerleştirilmeye devam ediyor. Şu ana kadar 411 bin, AFAD tarafından çadır dağıtıldı, bunların dağıtılmasına devam ediliyor. Bu ayın da sonuna kadar da 300 bin çadır dağıtılacak bunlarla birlikte toplam 700 bin rakamına çadır olarak çıkmış olacağız. Hem ülkemizde üretilenler var hem yurtdışında satın aldıklarımız ve gerek Türk Havayolları olsun gerekse diğer kargo şirketleri olsun dost ülkelerin kargo uçakları olsun sürekli getirdiklerimiz var Çin’den, Pakistan’a kadar başka ülkelere kadar bu nakliyatı sürdürüyoruz. Malatya'da şu ana kadar 53 bin çadır dağıtıldı. Bunların yanı sıra rahmeti rahmana kavuşan vatandaşlarımızın önce bunları Adalet Bankalığımız da ve Başsavcılığız da vermiş olduğumuz rakamlarla kamuoyuna duyurduk. Rahmeti rahmana kavuşan vatandaşlarımızın büyük bir bölümünün nüfusta tescili gerçekleştirildi. Nüfusta tescil şöyle gerçekleştiriliyor; bir Sağlık Bakanlığı'nın verileri iki kırsalda hayatını kaybedip, kaymakamlık tarafından bildirilenler, üç başsavcılıklar tarafından muayenesi ile birlikte. Bir kanal daha var, oda yabancı uyruklu vatandaşlar, dört ayrı kanaldan Türkiye Cumhuriyeti Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne geliyor ve burada ölüm tescil işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu sayıyı söylemek istiyorum; 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi. Bunların 6 bin 265'i yabancı uyruklu vatandaşlar. Şu ana kadar gerek DNA'sı gerek parmak izi alınan ve araştırması yapılan bin 619 kişinin de kimliği tespit edilmeye çalışıyor. Bunun içerisinde afette henüz yakınını bulamayan emniyetimize başvuru sayısı ise 264 bunların içerisinde yetişkin de çocuklar da var. Burada DNA ve parmak izi eşleştirmeleri hala devam etmektedir."cnnturk

DİĞER HABERLER
Gordion antik kentini yöneten 'altın dokunuşlu' Kral Midas'ın gerçek kimliği

Gordion antik kentini yöneten 'altın dokunuşlu' Kral Midas'ın gerçek kimliği

24-03-2024 - Türkiye

Çorlu Mobilya Dünyasına Hoş Geldiniz

Çorlu Mobilya Dünyasına Hoş Geldiniz

24-03-2024 - Türkiye