İsrail, İran'a hava saldırısı düzenledi

ORTADOĞU - 19-04-2024 09:53 613 kez okundu.

 İsrail, İran'a hava saldırısı düzenledi

ABD medyası, İsrail'in İran'a "sınırlı bir saldırı" gerçekleştirdiğini iddia etti. Tahran ise bunu yalanlayarak, İsfahan'daki patlamaların, hava savunma sistemlerinin faaliyetinden kaynaklandığını duyurdu.

ABD'de yayın yapan birçok televizyon kanalı İsrail'in gece saatlerinde İran'a hava saldırısı gerçekleştirdiğini öne sürdü. ABC News, MSNBC, Fox News ve bazı başka kanallarda, ABD hükümeti temsilcilerine dayandırılarak aktarılan haberlerde, İsrail'in bir askeri operasyonda bulunduğu ve bunun geçen hafta sonu, İran'ın İsrail'e karşı füze ve insansız hava araçları (İHA) ile yaptığı saldırıya bir yanıt olarak düzenlendiği iddia edildi.

Haberlerde çok sayıda İsrail füzesinin İran'da bir hedefe fırlatıldığı öne sürülürken, ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON), söz konusu haberleri doğrulayan herhangi bir açıklamada bulunmadı. FOX News kanalı, ABD ordusundan ismini vermeyen bir kaynağa dayandırdığı özel haberinde, İsrail'in Washington'u bilgilendirerek "sınırlı bir saldırıda" bulunduğunu ve ABD'nin bu saldırıda herhangi bir şekilde yer almadığını aktardı.

Tahran: İran'a füze saldırısı olmadı

İran ise ABD medyasında yer alan ilgili haberleri yalanladı. Bir hükümet temsilcisi, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, İsfahan kentinde duyulan patlamaların, faaliyete geçen hava savunma sistemlerinden kaynaklandığını dile getirdi. Öncesinde de İran devlet televizyonu, İsfahan semalarında üç yabancı İHA tespit edildiğini ve bunların hava savunma sistemi ile vurulduğunu duyurmuştu.

 

dpa,Reuters / ET,JD

DW

DİĞER HABERLER
İsrail, bir polisi bıçaklayan Türk vatandaşının öldürüldüğünü duyurdu

İsrail, bir polisi bıçaklayan Türk vatandaşının öldürüldüğünü duyurdu

01-05-2024 - ORTADOĞU

Sızan ABD iç yazışmaları: İsrail, Gazze'de uluslararası hukuku ihlal ediyor

Sızan ABD iç yazışmaları: İsrail, Gazze'de uluslararası hukuku ihlal ediyor

29-04-2024 - ORTADOĞU