‘Kapıda Vize’ye 5 ada daha dahil edildi

Yunanistan - 30-04-2024 12:05 3261 kez okundu.

‘Kapıda Vize’ye 5 ada daha dahil edildi

Yunanistan’ın, Türk vatandaşlarına yönelik “ekspres vize” programı 30 Nisan’da tam olarak uygulanmaya başlayacak.

Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına beş Ege adası için başlattığı ekspres vize uygulamasına, yarından (30 Nisan Salı) itibaren beş ada daha eklenecek.

İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Hios) adaları için 30 Mart’ta başlayan uygulama, İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) de dahil olacak.

Her bir ada ziyareti için Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün geçerli olacak vize verilecek. Adalar için alınacak ekspres vizeler sadece bu adalar için geçerli olacak ve Yunanistan’ın başka bir bölgesine geçişte kullanılamayacak.

Sadece bir geçiş için geçerli olacak vizenin ücreti ise 60 euro olarak belirlendi.

DİĞER HABERLER
Atina'da silahlı saldırı: Şüpheli 89 yaşında

Atina'da silahlı saldırı: Şüpheli 89 yaşında

29-04-2026 - Yunanistan

Tartışmalara sebep olan bakan yardımcısı istifa etti.

Tartışmalara sebep olan bakan yardımcısı istifa etti.

20-04-2026 - Yunanistan