Kayıp olarak aranıyordu, çuval içinde cesedi bulundu

Türkiye - 01-06-2023 09:46 2713 kez okundu.

Kayıp olarak aranıyordu, çuval içinde cesedi bulundu

İstanbul'da iş yerinin yakınında bir otomobile bindirilip kaçırıldığı iddia edilen ve kayıp olarak aranan esnaf Metin Üreyil'in çuval içinde cansız bedeni bulundu. Cinayetle ilgili iki şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaklaşık 900 bin liralık alacak verecek meselesi yüzünden meydana geldiği öğrenildi. Cinayeti işlediği belirlenen M.A.İ.'nin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

İstanbul Üsküdar'da ailesinin kayıp başvurusu yaptığı kişinin cesedi bir iş yerinde bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Mayıs Cumartesi gününden beri kayıp olduğu için polise başvuru yapılan Metin Üreyil'in (36) bulunmasına yönelik çalışma başlattı.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ

Ataşehir'de esnaflık yapan Üreyil'in son görüldüğü yerden itibaren çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen polis, bu kişinin sahibi olduğu iş yerinin yakınında bir otomobile bindirildiğini tespit etti.

Bu kişinin götürüldüğü iş yerine baskın yapan ekipler, başından silahla vurulmuş ve çuvala konulmuş halde erkek cesedi buldu.

Yapılan ilk incelemede cesedin Metin Üreyil'e ait olduğu belirlendi.

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, cesedin çuvala konulmasına ve dükkanın temizlenmesine yardım eden M.A.İ.'nin yanında çalışan İhsan A. ile şüphelinin kaçmasına yardım eden Şevket A. gözaltına alındı.

"CESEDİ BİRLİKTE ÇUVALA KOYDUK"

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerden İhsan A. emniyette verdiği ifadesinde şöyle konuştu:

"Pazar günü beni aradı. Dükkanda temizlik yapacağımızı söyledi. İş yerine gitmeden bir dükkana girerek temizlik malzemeleri ve çuvallar aldık. Daha sonra birlikte kendi iş yerimize gittik. İçeri girer girmez cesedi gördüm. Her yer kan olmuştu. Birlikte cesedi çuvala koyup, daha sonra etrafı temizledik. Sonra beni eve bıraktı. Ayrılırken kimseye bir şey söylersen beni de öldüreceğini söyledi."

"KAÇMASINA YARDIM ETMEDİM, CİNAYETİ BİLMİYORDUM"

Öte yandan diğer şüpheli Şevket A. "Beni aradı, moralinin bozuk olduğunu söyledi. Buluşunca İstanbul dışına gitmeyi teklif etti. Birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçağa binerek Trabzon'a gittik. Bir gün sonra işlerim vardı ben döndüm ama o arada kaldı. Cinayetten haberim yoktu." diye konuştu.

OLAY 900 BİN LİRALIK ALACAK VERECEK YÜZÜNDEN MEYDANA GELMİŞ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları soruşturmada olayın 900 bin liralık bir alacak verecek meselesinden kaynaklandığı tespit etti.

Olaydan sonra kaçtığı tespit edilen olayı gerçekleştiren şüpheli M.A.İ.'nin yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.

METİN ÜREYİL'İN KARISI: EŞİM TANINMAZ HALDEYDİ TEŞHİS EDEMEDİM

Metin Üreyil'in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Metin Üreyil'in eşi Sinem Üreyil, "Siyah bir araçla kapının önünden alınıyor. Ondan sonra sırra kadem basıyor. Eşim depoda bir çuvalın içinde ölü bulunuyor. Eşimin üzerindeki silahla, eşimin kafasına sıkıp, darbediyorlar. Eşim tanınmaz haldeydi, ben onu teşhis edemedim, onu sakallarından tanıdım. Benim üç tane çocuğum yetim kaldı." dedi.

ntv.com.tr

DİĞER HABERLER
Teleferik kazası: Düşen vagonda bir kişi öldü

Teleferik kazası: Düşen vagonda bir kişi öldü

13-04-2024 - Türkiye

Sahadan çekilen Fenerbahçe'nin cezası belli oldu

Sahadan çekilen Fenerbahçe'nin cezası belli oldu

12-04-2024 - Türkiye