Miçotakis: Erdoğan ile görüşme şubat ayında olabilir

Yunanistan - 19-01-2026 11:44 3693 kez okundu.

Miçotakis: Erdoğan ile görüşme şubat ayında olabilir

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılması planlanan görüşmenin şubat ayının ilk on günü içinde gerçekleşmesinin beklendiğini açıkladı. Görüşmeye ilişkin konuşan Miçotakis, tarihin henüz kesinleşmediğini ancak temasların sürdüğünü belirtti.

Miçotakis, Alpha televizyonuna verdiği röportajda, Yunanistan’ın Türkiye ile yürütülecek görüşmelere tek bir başlıkla, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması çerçevesinde katıldığını vurguladı. Kara suları konusunun gündemde olmadığını belirten Miçotakis, Türkiye’nin “asılsız taleplerden vazgeçmesi gerektiğini” savundu.

Miçotakis, iki ülke arasında görüş ayrılıklarının bulunmasının sürekli gerginlik anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek, göç başta olmak üzere bazı alanlarda iş birliği zemininin korunabileceğini dile getirdi. Miçotakis, Türkiye’ye bakanlar düzeyinde bir heyetle gideceğini ve hem genel hem de her bakanlığın kendi alanına giren konuların ele alınacağını söyledi.

 

DİĞER HABERLER
Olimpos Dağı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi

Olimpos Dağı UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi

27-07-2026 - Yunanistan

Açık alanda çalışanlara sıcak hava uyarısı

Açık alanda çalışanlara sıcak hava uyarısı

22-07-2026 - Yunanistan