Türkiye
Giriş Tarihi : 19-08-2022 13:28

Kredi Risk Raporu Nedir? Nasıl Alınır?

Kredi Risk Raporu Nedir? Nasıl Alınır?

Findeks tarafından sunulan en önemli hizmetlerden biri de risk raporudur. Son derece önemli verileri içeren kredi risk raporu ile kredilerinizin tek bir raporda görüntülenmesini sağlayabiliyor ve aynı zamanda toplam borç bilgileri gibi bilgilere de ulaşabiliyorsunuz. Findeks tarafından sunulan ve uzun zamandır büyük ilgi gören en önemli hizmetlerden biri olan risk raporunda hangi bilgilerin bulunduğuna hemen göz atın!

  • Findeks kredi notu bilgisi
  • Kredi notunun Türkiye ortalaması ile kıyaslaması ve bu nottaki değişimler
  • Kişinin sahip olduğu kredili ürünler, kredi kartları ve kredili mevduat hesabı bilgileri
  • Bankalardaki kredili ürünlerin limit ve borç bilgileri
  • Kredili ürünlerin geçmiş yıllardaki ödeme performanslarına dair bilgiler

Bu bilgilerin tamamının tek bir raporda yer alıyor olması elbette önemli bir avantajdır. Ticari faaliyetlerde bulunanlar için bu bilgilerin net bir şekilde değerlendirilebiliyor olması da bambaşka bir önem arz ediyor. Bu arada kredi risk raporunu sadece kendiniz için alma şansına sahip değilsiniz. Dilerseniz belirli onayların ve izinlerin verilmiş olması durumunda bir başkası için de risk raporu alabilirsiniz.

Risk raporunun nasıl alınabileceği de merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Öncelikle bu raporu tek başına alabileceğiniz gibi yıllık paket olarak da alabileceğinizi belirtelim. Yıllık olarak söz konusu raporu almak isteyenler Findeks tarafından sunulan iki farklı paket seçeneği ile karşılaşıyor. Bu paketler ‘Klasik’ ve ‘Premium’ olarak adlandırılıyor. Klasik pakette 12 adet notlu risk raporu yer alıyor. Aynı zamanda 12 ay boyunca uyarı hizmeti de bu pakete dahil!

Premium pakette de bu hizmetler mevcut ve aynı zamanda Findeks tarafından sunulan ‘Not Danışmanım’ hizmetinden de 3 defa faydalanma şansı bulunuyor. Bu hizmet kişinin kredi notunu yükseltmesi için neler yapması gerektiğine dair uzmanların incelemelerini ve değerlendirmelerini içeriyor. Kişi için düşük olan kredi notunu yükseltmek gibi önemli bir ihtiyaç bulunuyorsa Premium paketin daha avantajlı bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Findeks internet sitesine tıklanması durumunda hem risk raporu için talep oluşturulabilir ve paket seçenekleri incelenebilir hem de Not Danışmanım hizmeti hakkında daha detaylı bilgilere erişilebilir.

LMLM

LM