Ελληνικά
Giriş Tarihi : 22-08-2023 22:22

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη - Μάχη για να αποκατασταθεί το δίκτυο

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη - Μάχη για να αποκατασταθεί το δίκτυο

Χωρίς ρεύμα είναι από τις τέσσερις το μεσημέρι της Τρίτης η Σαμοθράκη λόγω της καταστροφική πυρκαγιάς που μαίνεται για τέταρτη μέρα στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Ηλεκτροπαράγωγα Ζεύγη στο νησί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις 2 βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό Σώμα, δίνει αγώνα χρόνου για να μεταφερθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα Η/Ζ συνολικής ισχύος 5ΜW στη Σαμοθράκη και να αποκατασταθεί σταδιακά η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.

Ταυτόχρονα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ – ενισχυμένα και με τεχνικό προσωπικό συνεργαζόμενων εργολάβων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης – βρίσκονται εν αναμονή για να ξεκινήσουν άμεσα μόλις τους επιτραπεί η πρόσβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις δύο γραμμές.

AdminAdmin