Ελληνικά
Giriş Tarihi : 28-02-2023 23:58   Güncelleme : 08-03-2023 08:24

Απόψε... Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη... 15 ΝΕΚΡΟΙ, 60 Τραυματίες

Απόψε... Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη... 15 ΝΕΚΡΟΙ, 60 Τραυματίες

Ωρα 02.36

Για 15 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες για το δυστύχημα με τη σύγκρουση και τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ενώ ο αριθμός αναμένεται να ανέβει καθώς στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν τουλάχιστον 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 60 είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες μεταξύ των οποίων 25 σε σοβαρή κατάσταση ενώ πολλοί είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Ανοιχτά είναι και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για την περίθαλψη των τραυματιών, ενώ σε ετοιμότητα για την υποδοχή τραυματιών βρίσκονται νοσοκομεία τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

ΩΡΑ 23.58

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής, από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε στα Τέμπτη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχουν 5 νεκροι και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30, ενώ δύο με τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση. 

Πληροφορίες της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλα τα βαγόνια.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Αναγνώστης ανέφερε ότι οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν επί τόπου στο σημείο, καθώς υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγει εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχώς.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίε

AdminAdmin