Ελληνικά
Giriş Tarihi : 20-04-2023 07:33

Ο καιρός σήμερα 20/4/2023

Ο καιρός σήμερα 20/4/2023

Aστατος καιρός στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένονται:

λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Όμβροι, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως σε περιοχές του Ιονίου και των Βορείων Κυκλάδων. Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων χαλαζοπτώσεων τοπικού χαρακτήρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20-22, στη Θεσσαλία από 8 έως 23-24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20-21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή καταιγίδας στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

LMLM

LM