Ελληνικά
Giriş Tarihi : 29-08-2023 10:51

22χρονος δίνει ζωή με τον θάνατό του σε Ελλάδα και Ιταλία

22χρονος δίνει ζωή με τον θάνατό του σε Ελλάδα και Ιταλία

Μεγαλείο ψυχής έδειξε η οικογένεια ενός 22χρονου από το Ηράκλειο της Κρήτης η οποία αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του. 

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ολοκλήρωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/8) τη διαδικασία για την δωρεά οργάνων του νεαρού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η οικογένεια του νεαρού, όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη, πήρε τη γενναία απόφαση και έδωσε τη συγκατάθεσή της.

Όπως αναφέρει στο Cretalive ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, αφού ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το σχετικό πρωτόκολλο, τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων.

Η καρδιά του 22χρονου μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το συκώτι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνας και οι πνεύμονες στην Πάντοβα της Ιταλίας.

Ο κ. Χαλκιαδάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια του νεαρού, για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε αυτές τις τραγικές στιγμές!

Ο 22χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Cretalive, τραυματίστηκε την περασμένη Τρίτη, σε τροχαίο ατύχημα με μηχανή. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εσωτερική αιμορραγία.

Εισήχθη στην Εντατική, όπου όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.cnn.gr

LMLM

LM