Ελληνικά
Giriş Tarihi : 03-05-2023 12:34

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στη ΝΑ Τουρκία

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στη ΝΑ Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη την ανακάλυψη ενός μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στο όρος Γκαμπάρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η δυναμικότητα της συγκεκριμένης πηγής, σε βάθος 2.700 μέτρων, είναι 100.000 βαρέλια την ημέρα και, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, θα μπορέσει να καλύψει το 1/10 των αναγκών της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τo όρος Γκαμπάρ, δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, έχει υπάρξει θέατρο σκληρών συγκρούσεων με τους αντάρτες του ΡΚΚ.

Μιλώντας στο Ικόνιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα θάψει τους «τρομοκράτες του ΡΚΚ» στις πετρελαιοπηγές του Γκαμπάρ. Ανέφερε επίσης ότι στην πετρελαιοπηγή δόθηκε το όνομα του Αϊμπουκέ Γιαλτσίν - του δασκάλου που σκοτώθηκε από πυρά του ΡΚΚ.

Τόσα χρόνια αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν δίπλα στο Ιράκ να υπάρχουν πλούσιες πετρελαιοπηγές και να μην υπάρχουν στην Τουρκία, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Καταφέρθηκε για ακόμη μία φορά κατά της Δύσης, η οποία δεν άφηνε τη χώρα του να προοδεύσει και κατηγόρησε το αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πως υπόσχεται 300 εκατ. δολάρια από τους «τοκογλύφους του Λονδίνου».

Πηγή: ΕΡΤ

LMLM

LM