Ελληνικά
Giriş Tarihi : 16-12-2023 15:01

Ο χιονιάς σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα

Ο χιονιάς σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα

Ο πρώτος χιονιάς του φετινού χειμώνα είναι γεγονός και σαρώνει τις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με την κακοκαιρία να προελαύνει...

Η κακοκαιρία που έχει χτυπήσει τη χώρα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά, τις βροχές, τις καταιγίδες και του θυελλώδεις ανέμους σε πολλές περιοχές, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν στην Αττική.

Πολλοί χρήστες των social media έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες από ορεινές και ημιορεινές περιοχές που έχουν «ντυθεί» στα λευκά και μάλιστα όπως θα διαπιστώσετε, σε αρκετά σημεία καταγράφονται μεγάλα ύψη χιονιού.

Σε Φλώρινα, Μέτσοβο, Ελάτη και Περτούλι η χιονόπτωση άρχισε από το βράδυ της Παρασκευής.

 

 

 

 

Έντονη ήταν η Χιονόπτωση που σημειώθηκε και στον πολύπαθο Έβρο.

 

 

Στην ορεινή Ξάνθη όλα σχεδόν τα τοπία είναι λευκλα.

 

 

Στην Εγνατία Οδό, στο ύψους του Μετσόβου, το χιόνι κάλυψε το οδόστρωμα.

 

 

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το Σάββατο η κακοκαιρία θα φέρει πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη, οι οποίες θα επηρεάσουν πεδινές περιοχές στα βορειότερα τμήματα των περιοχών αυτών καθώς και πεδινά τμήματα του Έβρου.

KAIROS MESA

Στον χάρτη που ακολουθεί δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στη χώρα μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 17/12.

KAIROS MESA 2

 

dnews.gr

LMLM

LM