Ελληνικά
Giriş Tarihi : 01-03-2023 10:09   Güncelleme : 01-03-2023 22:50

Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα

01/03/2023

ΩΡΑ 21.50 

Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 53 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και βρίσκονται για αναζήτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δίνουν δείγμα DNA. Μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 ιατροδικαστές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Παράλληλα την δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

Όπως τόνισε, έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

01/03/2023

ΩΡΑ 17.11

Μια απίστευτη τραγωδία εξελίσσεται στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση τρένων, με την νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής που μιλάει για 40 νεκρούς και 65 τραυματίες, εκ των οποίων 25 σοβαρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι 53 παραμένουν για νοσηλεία. "Η διαδικασία απεγκλωβισμού διεξάγεται υπό αντίξοες συνθήκες", σημείωσε ο κ. Βαρθακογιάννης.

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ανάμεσά τους και μια ακρωτηριασμένη γυναίκα ενώ συνεχώς, οι διασώστες διασωληνώνουν πολυτραυματίες.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή "Ευαγγελισμός", κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ, μεταξύ επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχία.

Εγκλωβισμένος επιβάτης ειδοποίησε στις 23:24 μέσω του κινητού τηλεφώνου του το 112 και έτσι κινητοποιήθηκαν οι Αρχές. Μάλιστα, εάν το δυστύχημα γινόταν μέσα στη σήραγγα των Τεμπών, δεν θα μπορούσε να ειδοποιήσει τις Αρχές, καθώς δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Το επιβατικό τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22. Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80. Οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών.

LMLM

LM