Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-09-2023 11:23   Güncelleme : 14-09-2023 11:34

Τσελίκ: «Μέγα λάθος εάν τα Ηνωμένα Έθνη κινηθούν στην Πύλα»

Τσελίκ: «Μέγα λάθος εάν τα Ηνωμένα Έθνη κινηθούν στην Πύλα»

Ο εκπρόσωπος του AKP «προειδοποιεί» τον οργανισμό

Τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν μεγάλο λάθος εάν κινηθούν στην Πύλα, λαμβάνοντας υπόψη μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ ερωτηθείς για την κατάσταση στην Πύλα είπε ότι «η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εξετάσει αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει ούτε μία νόμιμη αρχή εκεί. Με άλλα λόγια, αν διεξάγουν δραστηριότητες εκεί λαμβάνοντας ως βάση την ε/κ διοίκηση της νότιας Κύπρου, θα κάνουν μεγάλο λάθος».

Οι διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, συνέχισε, «διεξάγονται ήδη στη βάση δύο ίσων κοινοτήτων και της πολιτικής ισότητας. Εκτιμούμε ότι αυτό θα πρέπει να καταλήξει σε δύο ίσα κράτη».

Ο κ. Τσελίκ είπε ακόμα πως, «ωστόσο, αν τα Ηνωμένα Έθνη και οι εκεί ειρηνευτικές δυνάμεις θεωρήσουν μόνο την ε/κ διοίκηση της νοτίου Κύπρου ως τη μοναδική αρχή ολόκληρης της Κύπρου και στη συνέχεια τηρήσουν μια στάση, θα κάνουν λάθος».

Υποστήριξε περαιτέρω ότι «μέχρι τώρα, τα αιτήματα της ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου σχετικά με αυτές τις οδικές δραστηριότητες έχουν γίνει αποδεκτά και είναι απαράδεκτο να εμποδιστεί με οποιονδήποτε τρόπο αυτή η άδεια, την οποία η τδβκ έχει υποβάλει για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους».

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «στηρίζουμε πλήρως όσα έχουν πει ο πρόεδρος της τδβκ και ο υπεξ της τδβκ. Ευχόμαστε στον στρατιώτη μας που τραυματίστηκε στη σημερινή συμπλοκή να γίνει σύντομα καλά. Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επίσης δηλώσει ότι θα διεξάγουν έρευνα για το θέμα αυτό. Θα ήθελα να πω ότι αναμένουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά των υπευθύνων ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνας».

euronews

LMLM

LM