Ελληνικά
Giriş Tarihi : 29-01-2025 13:00

Ιταλία: Έρευνα εις βάρος της Μελόνι

Ιταλία: Έρευνα εις βάρος της Μελόνι

Οργή της Ιταλίδας πρωθυπουργού που έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησής της και επιτέθηκε στον Εισαγγελέα της Ρώμης - Ερευνώνται και άλλα τρία σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα, συνεργάτες της Μελόνι

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, τέθηκε υπό έρευνα για συνέργεια και υπεξαίρεση από την Εισαγγελία της Ρώμης σε σχέση με την υπόθεση επαναπατρισμού του Λίβυου στρατηγού Οσάμα Αλ Μάσρι, ο οποίος αποφυλακίστηκε και επαναφέρθηκε στην πατρίδα του με ιταλικό κρατικό αεροπλάνο, παρά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Μαζί με την Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο, , ο Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι και ο υφυπουργός στο Palazzo Chigi Αλφρέντο Μαντοβάνο, έλαβαν επίσης ειδοποίηση έρευνας.

Οργή Μελόνι και επίθεση στον Εισαγγελέα

Την έρευνα ανακοίνωσε η ίδια η Μελόνι με βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media και δείχνει το έγγραφο που της κοινοποίησε η Εισαγγελία. «Αυτά είναι τα σημερινά νέα», άρχισε. «Ο εισαγγελέας Φραντσέσκο Λο Βόι, ο ίδιος στην αποτυχημένη δίκη του Ματέο Σαλβίνι για απαγωγή, μόλις μου έστειλε ειδοποίηση έρευνας για τα αδικήματα της συνέργειας και της υπεξαίρεσης σε σχέση με την υπόθεση του επαναπατρισμού του πολίτη Αλ Μάσρι», είπε μεταξύ άλλων η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Νομίζω ότι ό,τι ίσχυε χθες ισχύει σήμερα, δεν μπορούν να με εκβιάσουν και δεν θα με τρομοκρατήσουν: Είναι πιθανό για αυτόν τον λόγο να με αντιπαθούν εκείνοι που δεν θέλουν η Ιταλία να αλλάξει και να γίνει καλύτερη, αλλά είναι επίσης και κυρίως γι' αυτόν τον λόγο που σκοπεύω να συνεχίσω την πορεία μου για την υπεράσπιση των Ιταλών, ειδικά όταν διακυβεύεται η ασφάλεια του έθνους. Με το κεφάλι ψηλά και χωρίς φόβο», προσθέτει. Στη συνέχεια, η πρωθυπουργός παρέχει την δική της οπτική για την υπόθεση: «Τα γεγονότα είναι αρκετά γνωστά. Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μετά από μήνες προβληματισμού εκδίδει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του αρχηγού της δικαστικής αστυνομίας της Λιβύης. Περιέργως, το Δικαστήριο το κάνει ακριβώς όταν αυτό το άτομο επρόκειτο να εισέλθει στο ιταλικό έδαφος αφού είχε μείνει ειρηνικά σε τρία άλλα ευρωπαϊκά κράτη για 12 ημέρες».

euronews

AdminAdmin