Ελληνικά
Giriş Tarihi : 28-02-2024 12:34

Αποχώρησαν με φωτιές οι αγρότες

Αποχώρησαν με φωτιές οι αγρότες

Παραμένουν σε εγρήγορση αναμένοντας τα αποτελέσματα της επικείμενης συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε συμβολική πυρπόλυση σε άχυρα και σε ελαστικά προχώρησαν οι αγρότες στην πόλη της Λάρισας πριν αποχωρήσουν και κηρύξουν το πέρας των κινητοποιήσεών τους για να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Η κίνησή τους αυτή ήταν για να δείξουν ότι η υφιστάμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική έχει κάψει τα πάντα για τους αγρότες.

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr: «Η καινούργια ΚΑΠ έχει κάνει στάχτη τα πάντα, γι’αυτό κι εμείς δείχνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε στάχτη όλους όσοι δεν μας υπολογίζουν. Φεύγουμε από εδώ και πάμε να συμπαρασταθούμε σε όσους απολύθηκαν από την τράπεζα Πειραιώς στην Φιλιππούπολη , δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ανθρώπους της παραγωγικής τάξης, που τους έχουμε δίπλα μας. Αύριο στεφτόμαστε να κλείσουμε τα Τέμπη στις γραμμές του σιδηροδρομικού. Ο αγώνας δεν σταματάει μέχρι να δικαιωθούμε», δήλωσε ο αγρότης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων κ. Κωνσταντίνος Μητροδήμος.

Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές για τον τρόπο διαμαρτυρίας των αγροτών.

Οι αγρότες έχουν αποχωρήσει από τα μπλόκα και αναμένουν την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην Θεσσαλία στις 11 Μαρτίου πριν αποφασίσουν εάν και με ποιόν τρόπο θα επανεκκινήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

euronews

LMLM

LM