Ελληνικά
Giriş Tarihi : 02-04-2024 10:57

Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη από την Ελλάδα

Πότε φεύγει η αφρικανική σκόνη από την Ελλάδα

 

Αποπνικτική συνεχίζει να είναι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από την αφρικανική σκόνη με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πότε υποχωρεί το φαινόμενο.

Για μια ακόμη μέρα το σκηνικό του καιρού θυμίζει έντονα καλοκαίρι εξαιτίας της ασυνήθιστα υψηλ΄΄ης θερμοκρασίας και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης που συνεχίζει να καλύπτει τη χώρα μας. 

Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης και ζέστης: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

Το μέγα ερώτημα που μας απασχολεί όλους είναι πότε επιτέλους ο καιρός θα έρθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και πότε θα υποχωρήσει η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, από την Τετάρτη το φαινόμενο θα περιοριστεί και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα δεδομένα Απριλίου δηλαδή στους 19 με 20 βαθμούς.

Μέχρι τότε οι επιστήμονες συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και στα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, καθώς η σκόνη μπορεί να επιδεινώσει την υγεία τους. Το θολό τοπίο από την αφρικανική σκόνη που επικρατεί πάνω από την Αθήνα.

Μαρουσάκης: Πιο βαριά η ατμόσφαιρα σήμερα λόγω αφρικανικής σκόνης

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη σήμερα θα είναι τελευταία και πιο δύσκολη μέρα στη χώρα λόγω της αφρικανικής σκόνης. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν και σήμερα να ξεπερνούν τους 30 με 31 βαθμούς δοκιμάζοντας τους πολίτες σε αρκετές περιοχές της χώρας.  Τα ευχάριστα είναι πως την Τετάρτη (3/4) ο άνεμος αναμένεται να γυρίσει δυτικός, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

dnews.gr

LMLM

LM