Ελληνικά
Giriş Tarihi : 16-05-2023 14:31

Φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο: 6 νεκροί

Φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο: 6 νεκροί

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για έξι νεκρούς, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί - Αξιωματικός της πυροσβεστικής μίλησε για «πυρκαγιά που συμβαίνει μία φορά τη δεκαετία».

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Ουέλιγκτον το πρωί της Τρίτης, ανακοίνωσε ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς.

Για «απόλυτη τραγωδία» έκανε λόγο ο κ. Χίπκινς, εκφράζοντας ανησυχία πως ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμη βαρύτερος.

Η πυροσβεστική έκανε λόγο για 52 διασωθέντες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν καταφύγει στην οροφή του ξενοδοχείου.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε ακόμη τι απέγιναν, αλλά ο αριθμός τους, όπως και ο αριθμός των θανάτων, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή», ανέφερε η πυροσβεστική της χώρας της Ωκεανίας.

Ο κ. Χίπκινς τόνισε σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού της χώρας πως η αστυνομία τον προειδοποίησε πως ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να ξεπεράσει τους δέκα νεκρούς.

Η αστυνομία σημείωσε πως δεν θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες προτού το πολυώροφο ξενοδοχείο 92 δωματίων να είναι ασφαλές, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος η οροφή του να καταρρεύσει.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον υψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου Loafer Lodge στην συνοικία Νιουτάουν της Ουέλιγκτον μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Τα αίτια παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Αξιωματικός της πυροσβεστικής έκανε λόγο για «τραγικό γεγονός» και εξέφρασε «εγκάρδια συλλυπητήρια» στους συγγενείς των θυμάτων, μιλώντας για «πυρκαγιά που εκδηλώνεται μια φορά τη δεκαετία», τον «χειρότερο εφιάλτη για εμάς».

AdminAdmin