DÜNYA
Giriş Tarihi : 17-05-2023 23:48

6 yıl önce kaçırılan kız çocuğu Netflix belgeseli sonrasında bulundu

6 yıl önce kaçırılan kız çocuğu Netflix belgeseli sonrasında bulundu

ABD'de 6 yıl önce 9 yaşında kaçırılan bir kız çocuğu, hakkında hazırlanan bir Netflix belgeselinin ardından bulundu.

2017 yılında 9 yaşında olan Kayla Unbehaun, Illinois eyaletinin South Elgin kentinde velayetine sahip olmayan annesi Heather Unbehaun tarafından kaçırılmıştı.

Kayla, hakkında yayımlanan Netflix belgeselinin ardından Kuzey Carolina'da bir mağaza sahibi tarafından tanındı.

15 yaşındaki kızı tanıyan mağaza sahibi, Netflix'te aileleri tarafından kaçırılan çocukları konu alan "Çözülmeyen Gizemler" isimli belgeseli izlediğini söyledi.

Şu anda 15 yaşında olan Kayla'nın babası Ryan Iskerka, velayetini bulundurduğu çocuğunu annesinden almak için evine gitmiş ancak ikiliyi bulamamıştı.

Çocuk kaçırmayla suçlanan Heather Unbehaun'un gözaltına alındığı ve suçun gerçekleştiği Illinois eyaletine iade edileceği belirtildi.

Çözülemeyen Gizemler isimli belgeselin "Bir Ebeveyn Tarafından Kaçırılmak" bölümünde işlenen hikaye kasımda yayımlanmış, bölümün sonunda Kayla'nın da aralarında olduğu kaçırılmış çocukların fotoğrafları ekrana gelmişti.

Kaçırılan ve Kullanılan Çocuklar Ulusal Merkezi isimli kurum Kayla hakkında birkaç kez arama ilanı yayımlamış ve teknoloji yardımıyla Kayla'nın yaşlandırılmış fotoğraflarını kamuoyuna servis etmişti.

Baba Ryan Iskerka, "Kayla yeniden güvenli şekilde eve döneceği için çok mutluyum. Birbirimizi yeniden tanımak ve bu yeni başlangıcın yönünü belirlemek için mahremiyet talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayla Unbehaun'un polis tarafından koruma altına alındığı bildirildi.

AdminAdmin