Ελληνικά
Giriş Tarihi : 20-02-2023 22:25

Νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στο HATAY της Τουρκίας

Νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στο HATAY της Τουρκίας

Σεισμικές δονήσεις 6,4 βαθμών και 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στην Τουρκία το απόγευμα της Δευτέρας.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού των 6,4 Ρίχτερ εντοπίστηκε στην τοποθεσία Ντεφνέ στο Χατάι, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, μιας περιοχής που βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 7.8 χλμ.

Αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια στην Αντάκια, ενώ η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο την Κύπρο και τον Λίβανο.

Ο Σεισμός προκάλεσε πανικό στους σεισμόπληκτους και σήκωσε μεγάλα σύννεφα σκόνης στην κατεστραμμένη πόλη. Αναφέρθηκαν καταρρεύσεις ήδη κατεστραμμένων κτιρίων και δραματικές εκκλήσεις κατοίκων για βοήθεια.

Σύμφωνα με την AFAD, περισσότεροι από 6.000 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία.

Κάτοικος Αντάκιας, είπε πως την ώρα του σεισμού βρισκόταν σε σκηνή που έχει στηθεί σε πάρκο της πόλης. «Νόμιζα ότι η γη θα ανοίξει κάτω από τα πόδια μου», είπε κλαίγοντας, καθώς κρατούσε τον 7χρονο γιο της στην αγκαλιά της. 

AdminAdmin