Ελληνικά
Giriş Tarihi : 20-11-2023 10:33

Προαναγγελία αποχώρησης της ομάδας 6+6 από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προαναγγελία αποχώρησης της ομάδας 6+6 από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση την εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου - Την φυγή τους ανακοίνωσαν στελέχη της Νεολαίας Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησε η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της ομάδας 6+6 της Εφης Αχτσιόγλου, με τις διαρροές σε μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναφέρουν ότι κυριαρχούν οι φωνές αποχώρησης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος που φέρεται να έκανε την κεντρική εισήγηση και μεσοβδόμαδα είχε συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ της φυγής λέγοντας χαρακτηριστικά σε κάποια αποστροφή της τοποθέτησής του: «Πιο εύκολο να ανέβουμε ένα βουνό παρά να παλέψουμε αυτόν τον βούρκο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας των 6+6 φέρονται να παρακολουθούν και πάρα πολλά πρόσωπα εκτός αυτής, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αλλά και ο Σωτήρης Βαλντέν.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αν και κυριαρχούν οι φωνές αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης εντός της ημέρας. Θα αναζητηθεί το κατάλληλο μομέντουμ, με τα μέλη της τάσης να σχολιάζουν ότι βρίσκονται ακόμα σε ένα αρχικό στάδιο διαδικασίας διαβούλευσης και θα χρειαστεί χρόνος για να ακουστούν όλες οι απόψεις και να γίνει η απαραίτηση ζύμωση.

Αποχώρησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα την Κυριακή γνωστοποιήθηκε με κείμενο η αποχώρηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. 

«Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα, το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς. Η Αριστερά σε αυτές τις κοινωνικές διεργασίες γεννήθηκε, σε αυτές θα ξανασυναντηθεί».

Και ενώ φημολογείται νέο «κύμα εξόδου» οργανώσεων της Νεολαίας τις επόμενες ημέρες, το Σάββατο προηγήθηκε και η αποχώρηση και 26 μελών της Οργάνωσης ΑΕΙ-Ερευνητικών Κέντρων.

Ενωτικές προσπάθειες από την πλευρά Κασσελάκη

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ζήτησε «ένα νέο "εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης" που να ενισχύει τη μεταξύ μας ενότητα με κανόνες σεβαστούς απ' όλους και κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος». Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ηγούμαι ενός κόμματος πολιτικής ενότητας και άρα δεν με φοβίζει η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων».

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Στ. Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» στο πλαίσιο της «Ώρας του Προέδρου». Η στενή του συνεργάτιδα και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη ανέφερε μιλώντας στην (επίσης κομματική) εφημερίδα Αυγή: «Πάντα υπάρχει τρόπος να γεφυρώνονται διαφωνίες σε ένα πολιτικό κόμμα. Όμως δεν είμαστε ποτάμι με δύο όχθες που θέλει γέφυρα, ν’ ανεβαίνουν και να θαυμάζουν οι μεν και οι δε τη θέα απ’ τα ανεμοδαρμένα ύψη της εξουσίας. Είμαστε ένας συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που επείγεται να βγει από το πολιτικό ναρκοπέδιο της Δεξιάς. Είμαστε μία προοδευτική συμμαχία που οφείλει να σχεδιάσει τα προσεκτικά και συντονισμένα βήματά της χωρίς να κοιτά πίσω. Συνασπισμός και συμμαχία δεν σημαίνουν ομοσπονδία. Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε Γιουγκοσλαβία. Σπεύδουν να βάλουν τίτλους τέλους».

euronews

LMLM

LM