Ελληνικά
Giriş Tarihi : 08-10-2022 18:02

Επίδομα θέρμανσης - Ποιοί θα λάβουν 700 ευρώ

Επίδομα θέρμανσης - Ποιοί θα λάβουν 700 ευρώ

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 14/10 με την τιμή να κυμαίνεται σε 1,35 με 1,40 ανά λίτρο μετά την επιδότηση των 25 λεπτών στην αντλία.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα ανοίξει έως τις 15 Νοεμβρίου, αλλά οι πρώτες πληρωμές θα τρέξουν από τον Δεκέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τα νέα εισοδηματικά όρια, σύμφωνα με την ΚΥΑ, αυτά θα ανέρχονται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Τα κριτήρια περιουσίας διατηρούνται αμετάβλητα στα 180.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Τα νέα κριτήρια, οι δικαιούχοι αλλά και οι διαδικασίες χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης θα καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Στην αίτηση που θα υποβληθεί στην πλατφόρμα θα πρέπει να καταχωρηθούν τα παραστατικά αγορών για όλα τα είδη καυσίμων θέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανση.ς

Για το πετρέλαιο θέρμανσης, υποχρέωση καταχώρισης των παραστατικών έχει ο διακινητής πετρελαίου θέρμανσης, στο πληροφοριακό σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι νέοι δικαιούχοι οι οποίοι θα καταναλώσουν, για πρώτη φορά φέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, θα λάβουν διπλάσιο ποσό επιδόματος θέρμανσης (700 ευρώ).

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

Άγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Έγγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ
Έγγαμος με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα έως 27.000 ευρώ
Έγγαμος με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ
Έγγαμος με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ

Πώς και πότε κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ θα δεχτεί και φέτος την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Είσοδος στην πλατφόρμα
  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος
  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  • Επιλέγω είδος καυσίμου
  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  • Επιλέγω οικισμό
AdminAdmin