Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-09-2023 09:27

Ο Καιρός. βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Ο Καιρός. βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Δεύτερα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, στην δυτική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανώς στο Ιόνιο, στην βόρεια Πελοπόννησο και στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα νότια με ένταση 4 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 29 βαθμούς, στα ανατολικά τους 29 με 32 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σημειώνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Μακεδονία και πιθανώς στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στα νησιά του Ιονίου. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα στη βόρεια Πελοπόννησο. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην δυτική Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στα δυτικά τους 23-24 και στα ανατολικά τους 28 με 30 βαθμούς Kελσίου.

LMLM

LM