Ελληνικά
Giriş Tarihi : 05-03-2023 19:12

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραμένουν μη ταυτοποιημένοι δύο νεκροί

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραμένουν μη ταυτοποιημένοι δύο νεκροί

Παραμένουν μη ταυτοποιημένοι δύο σοροί από τις συνολικά 57 από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα ΤέμπηΠαράλληλα, ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA.

Εν τω μεταξύ, στα νοσοκομεία παραμένουν 28 άτομα που τραυματίστηκαν στη σύγκρουση, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επτά από τους επιβάτες του τρένου δεν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και παραμένουν σε ΜΕΘ σε τέσσερα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται γιαπολυτραυματίες και πολυκαταγματίες ενώ πολλοί υποφέρουν και από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων καπνού που εισέπνευσαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα εξιτήρια στους νοσηλευόμενους στις κλινικές, ενώ αυτή τη στιγμή, παραμένουν για νοσηλεία 21 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: 4 στις ΜΕΘ και 9 στις κλινικές

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: 9 στις κλινικές και 1 στη ΜΕΘ (σταθεροποιείται παρ’ ότι είναι πολύ σοβαρά)

ΑΧΕΠΑ: 2 νοσηλεύονται σε κλiνικές

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 1 πολύ σοβαρά σε ΜΕΘ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 1 σε κλινική και 1 σε ΜΕΘ (υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης εγκαυμάτων)

Γυναίκα αναζητά ακόμα την κόρη της

Μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Παράλληλα, ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA.

Οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος έξω από τα Τέμπη ολοκληρώθηκαν, χωρίς να αλλάξει κάτι στον μαύρο απολογισμό των 57 νεκρών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί.

Στο τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από την φοβερή σύγκρουση των δύο τρένων και απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

AdminAdmin