Ελληνικά
Giriş Tarihi : 24-02-2024 10:40

ΗΠΑ: Πακέτο-μαμούθ με κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΗΠΑ: Πακέτο-μαμούθ με κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πάνω από 500 πρόσωπα και οντότητες στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων προσώπων στη φυλακή όπου πέθανε ο Ναβάλνι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή νέων κυρώσεων σε περισσότερα από 500 πρόσωπα και οργανισμούς στη Ρωσία, ως απάντηση στον θάνατο του επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, αλλά και για τη συνεχιζόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την ώρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ρωσική εισβολή, ο Τζο Μπάιντεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση επιβάλλοντας το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία από την ημέρα που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξάλλου είχε υποσχεθεί στην χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι ότι δεν θα μείνει αναπάντητος ο θάνατος του συζύγου της.

Εξ ου και στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται και πρόσωπα που σχετίζονται με την φυλακή που βρισκόταν ο Ναβάλνι. Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την έκκλησή του ώστε το Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την νεά χρηματοδότηση της Ουκρανίας κάτι που ζήτησε και ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή η Δανία υπέγραψε 10ετή συμφωνία Ασφαλείας με την Ουκρανία, ακολουθώντας το παράδειγμα Βρετανίας, Γερμανίας και Γαλλίας. Οι Δανοί εξάλλου έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε F16, σε βάση στη Δανία ενώ έχουν δεσμευτεί για δωρεά πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό.

euronews

LMLM

LM