Ελληνικά
Giriş Tarihi : 24-06-2024 10:32   Güncelleme : 24-06-2024 10:34

Στο έλεος της κακοκαιρίας η βόρεια Ευρώπη

Στο έλεος της κακοκαιρίας η βόρεια Ευρώπη

Τρεις αγνοούμενοι από κατολισθήσεις και πλημμύρες στην Ελβετία - Αποκομμένο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο κοντά στο όρος Μάτερχορν - Στην Πολωνία, εκατοντάδες κλήσεις στην πυροσβεστική στην νοτιοανατολική Πολωνία για αποκατάσταση ζημιών

Την ώρα που η νότια Ευρώπη απολαμβάνει καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, σε Πολωνία και Ελβετία βρέχει καταρρακτωδώς και πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Στην νοτιοδυτική Ελβετία τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο καντόνι του Βαλαί. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανή κάτω από τα χαλάσματα μια γυναίκα στην ανατολική αλπική κοιλάδα του Γκραουμπύντεν, ενώ αποκομμένο από την υπόλοιπη χώρα παραμένει λόγω πλημμυρών το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Τσερμάτ.

Σοκαρισμένη από το εύρος της καταστροφής δήλωσε η πρόεδρος της Ελβετίας Βιόλα Άμχερντ.

Εν τω μεταξύ στην Πολωνία καταιγίδες και χαλάζι σφυροκοπούν τα νοτιοανατολικά της χώρας. Το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Διαχείρισης Υδράτων έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την περιφέρεια Μαλοπόλσκιε, ενώ η Πυροσβεστική ανέφερε πως έλαβε περισσότερες από 900 κλήσεις για αποκατάσταση ζημιών.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, στην περιοχή αναμένονται άνεμοι που θα φθάσουν σε ταχύτητα μέχρι και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

euronews

LMLM

LM